Άντονι Φάουτσι: Κορόιδευε τους πελάτες εστιατορίων που έβγαζαν τις μάσκες

0
38

Ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Brian Morgenstern στο βιβλίο του με τίτλο «Vignettes & Vino» – που κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου – αποκαλεί τον Φάουτσι «απαίσιο» και «εγωπαθή».

Ένα νέο βιβλίο καίει τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο των ΗΠΑ κατά την διάρκεια της πανδημίας, Άντονι Φάουτσι, καθώς αποκαλύπτεται πως… κορόιδευε τους θαμώνες εστιατορίων που έβαζαν τις μάσκες τους όταν πήγαιναν για φαγητό και… γελούσε με τη δική του επίμονη ιδέα να φορούν γυαλιά προστασίας (για την αποφυγή σταγονιδίων) κατά του COVID-19.

Ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Brian Morgenstern στο βιβλίο του με τίτλο «Vignettes & Vino» – που κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου – αποκαλεί τον Φάουτσι «απαίσιο» και «εγωπαθή».

Απαίσιος και εγωπαθής

Όπως γράφει στο βιβλίο ο πρώην εκπρόσωπος τον Ιανουάριο του 2020, ο Φάουτσι είπε ότι ο ιός δεν ήταν κάτι για το οποίο έπρεπε να ανησυχεί ο αμερικανικός λαός. Στη συνέχεια, κατά τους μήνες που ακολούθησαν, είπε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να φορούν μάσκες και ότι είναι αναποτελεσματικές. Μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, είχε αλλάξει στάση και είπε ότι όλοι θα πρέπει να ανησυχούν πολύ και ότι θα πρέπει να φορούν πολλαπλές μάσκες – και γυαλιά. Θυμάμαι έντονα το αίμα μου να βράζει κατά τη διάρκεια μιας εξοργιστικής συνάντησης στο δωμάτιο Ρούσβελτ του Λευκού Οίκου, όταν ο Φάουτσι γελούσε με τη δική του συμβουλή για τα γυαλιά. Ήταν τόσο κυνικός λέγοντας ότι μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν τα πάντα», γράφει ο Morgenstern στο βιβλίο του.

Όλο γελούσε

«Συνέχισε να γελάει με τους ανθρώπους που έμπαιναν σε ένα εστιατόριο φορώντας μάσκα και στη συνέχεια κάθονταν και συνομιλούσαν με την παρέα τους βγάζοντας τη μάσκα. Φυσικά, δεν έλεγε τέτοια πράγματα δημοσίως, απλώς γελούσε ιδιωτικά με τους Αμερικανούς βλάκες που κορόιδευε».

Τι έλεγε τότε ο Φάουτσι

Ο Φάουτσι σε συνέντευξή του στο «Comedy Central» είχε προτρέψει τους πελάτες εστιατορίων να φορούν μάσκες και ενώ περίμεναν τον σερβιτόρο για να παραγγείλουν. Στις ιδιωτικές του κουβέντες όμως κορόιδευε όσους τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας. 

Σε άλλη δημόσια δήλωσή του τον Ιούλιο του 2020 είχε πει: «Αν έχετε γυαλιά ή ασπίδα για τα μάτια, θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε».

Ερωτηθείς αν η προστασία των ματιών θα συνιστάται επισήμως, ο Φάουτσι είχε πει: «Θα μπορούσε, αν θέλετε πραγματικά τέλεια προστασία των βλεννογόνων επιφανειών».

Ο Φάουτσι, 81 ετών, θα συνταξιοδοτηθεί τον Δεκέμβριο μετά από 38 χρόνια ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων. Το γραφείο του μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο. 

Πηγή