Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
38.5 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
38.5 C
Athens
Αρχική Επιχειρήσεις Έντονες ζυμώσεις, διεργασίες και προετοιμασίες για την Ελληνική Συμμετοχή στο Davos

Έντονες ζυμώσεις, διεργασίες και προετοιμασίες για την Ελληνική Συμμετοχή στο Davos

0
3870

 

 

Το Greek House Davos και ο αποκλειστικός του συνεργάτης Vertical Solutions, έδωσαν το  στίγμα των διεθνών οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων στο πλαίσιο της Επίσημης Έναρξης του Greek House Davos 2023, το οποίο σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης του 2022 θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνόδου του World Economic Forum, τον προσεχή Ιανουάριο στο Νταβός της Ελβετίας.

Μεταξύ των προσκεκλημένων παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του SALAS Group και του Ιδρύματος IHAF (International Humanitarian Aid Foundation) Νικόλαος Σαλαπατάρας, ο οποίος σε μία σύντομη παρέμβαση κατέδειξε την ανάγκη της πολυμερούς συνεργασίας, στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας με συμπράξεις μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για τον καταμερισμό και την διαχείριση της επισιτιστικής κρίσης ως επίπτωση της ενεργειακής κρίσης που διαφαίνεται σε ευάλωτες χώρες της Ευρώπης. Συνεχίζοντας την παρέμβασή του τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σημαντική παρουσία στην Ουκρανία καθώς στηρίζει δεκάδες οικογένειες μέσα από ελληνικές ανθρωπιστικές οργανώσεις μεταξύ αυτών και η IHAF με ένα μεγάλο εύρος πακέτων στήριξης.

Την ευρωπαϊκή διάσταση στην πολιτική και οικονομική συγκυρία που ζούμε περιέγραψε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Christa Schweng σε ζωντανή σύνδεση από τις Βρυξέλλες.  Χαιρετισμούς απηυθύναν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και των πρώην υπουργών Χρ. Σπίρτζη και Ευαγ. Αποστολάκη, και κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, Πρέσβεων και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις γεωπολιτικές προκλήσεις που αλλάζουν τον κόσμο με ταχείς ρυθμούς, επικεντρώνοντας τα σχόλιά τους στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

  • Έναν κόσμο ο οποίος βλέπει το συλλογικό του μέλλον να απειλείται από ενεργειακές, κλιματικές, οικονομικές και πολιτικές αβεβαιότητες, ζώντας τα τελευταία χρόνια σε καθεστώς διαρκούς αναστάτωσης από τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

Υπάρχουν απαντήσεις σ’ αυτές τις προκλήσεις και ποια είναι η θέση του επιχειρείν;

Μια διεισδυτική ματιά στον πόλεμο της Ουκρανίας και τις γεωπολιτικές εξελίξεις αποτέλεσε η συζήτηση  με τον συντάκτη του περιοδικού Forbes, Rhett Power, τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου της Ουκρανίας και Επικεφαλής του Κρατικού Ταμείου Ανοικοδόμησης της χώρας Rustem Umerov, την Πρέσβειρα Georgette Mosbacher, Πρόεδρο του Three Seas Initiative του Atlantic Council καιτον Πρόεδρο και ιδρυτή του Horasis Global Meeting Frank – Jurgen Richter οι οποίοι αναφέρθηκαν διεξοδικά στο παγκόσμιο περιβάλλον όπως διαμορφώνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του στο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα, με τον κ. Umerov να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στον ελληνικά επιχειρηματικό κόσμο