Έχετε Κήλη στο κοιλιακό τοίχωμα;

0
104

Τώρα μπορείτε να χειρουργηθείτε και σε λίγες ώρες να είστε στο σπίτι σας!

Μέχρι πρότινος, οι χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης των μεγάλων κηλών του κοιλιακού τοιχώματος (ομφαλοκήλη, κοιλιοκήλη, κήλη λευκής γραμμής κλπ) ήταν εξαιρετικά επώδυνες με μεγάλα τραύματα και πολυήμερη παραμονή στο νοσοκομείο. Όχι πλέον….

e-TEP: Νέα πρωτοποριακή, αναίμακτη & ανώδυνη μέθοδος αντιμετώπισης κηλών του κοιλιακού τοιχώματος με το πλέον εξελιγμένο ρομποτικό χειρουργικό σύστημα daVinci Xi.

 

Οι πρώτες στην Ελλάδα Λαπαροσκοπικές και Ρομποτικές αποκαταστάσεις κηλών του κοιλιακού τοιχώματος με την τεχνική eTEP  είναι γεγονός. Πρόκειται για τρεις διαφορετικές τεχνικές (eTEP, eTEP-RS, eTEP –TAR) ανάλογα με την εντόπιση, το μέγεθος και την σοβαρότητα του προβλήματος, που διορθώνουν και αποκαθιστούν πλήρως τις κήλες της κοιλίας, με τρόπο επαναστατικά διαφορετικό, με άμεση επιστροφή του ασθενούς στη καθημερινότητα του.

H τεχνική eTEP αναπτύχθηκε και παρουσιάστηκε πρώτη φορά διεθνώς από τον Jorge Daez, στην Κολομβία, το 2012, ως βελτίωση της τεχνικής TEP (που είναι γνωστή ήδη από το 1993) για την ενδοσκοπική χειρουργική αποκατάσταση των βουβωνοκηλών και μηροκηλών. Η μέθοδος eTEP βελτίωσε δραματικά την ήδη υπάρχουσα τεχνική TEP, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν ακόμη και πολύ δύσκολες βουβωνοκήλες, αποτελεσματικά, ανώδυνα και αναίμακτα, με άμεση κινητοποίηση του ασθενούς και ακόμη ταχύτερη επιστροφή του στην καθημερινότητα.

Το 2015 η τεχνική eTEP εφαρμόστηκε για πρώτη φορά και στις κοιλιοκήλες με τις τεχνικές eTEP-RS (για μετρίου μεγέθους ομφαλοκήλες και κοιλιοκήλες) και eTEP-TAR (για μεγάλου και σοβαρού βαθμού κοιλιοκήλες) από τους Igor Belyansky (Baltimore, USA) και Victor Radu (Bucharest, Romania). 

To 2018, η πρώτη Ελληνική χειρουργική ομάδα που εκπαιδεύτηκε στις συγκεκριμένες τεχνικές ήταν εκείνη του Δρ. Φ. Αρχοντοβασίλη, που μετέβη στo Βέλγιο, στην Αμερική και στη Ρουμανία και εκπαιδεύτηκε από τους ίδιους Χειρουργούς που πρωτοπαρουσίασαν τις μεθόδους eTEP σε όλο τον κόσμο (Belyansky, Radu)

Η Ελληνική Χειρουργική ανέβηκε ένα σκαλί πιο ψηλά με τη νέα μέθοδο e-TEP που πραγματοποιείται ήδη από το 2019 από την χειρουργική ομάδα του Δρ. Φώτιου Αρχοντοβασίλη MD, PhD, FEHS, Διευθυντή της ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan General. Μέχρι σήμερα, η ομάδα έχει χειρουργήσει μεγάλο αριθμό ασθενών, με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιώντας επεμβάσεις ρομποτικής αποκατάστασης όλων των ειδών κηλών του κοιλιακού τοιχώματος με τις πρωτοποριακές τεχνικές eTEP

Τον Αύγουστο του 2020, o Δρ. Αρχοντοβασίλης Φώτης, πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Ρομποτική αποκατάσταση μεγάλης μετεγχειρητικής κοιλιοκήλης, σε ασθενή που είχε χειρουργηθεί ήδη τρεις φορές στη κοιλιά, λόγω πολλαπλών υποτροπών κήλης. Έγινε πλήρης αποκατάσταση των κοιλιακών τοιχωμάτων, με την τεχνική eTEP-TAR χρησιμοποιώντας το Ρομποτικό σύστημα daVinci Xi. Μετά από 18 ώρες ο ασθενής ήταν σπίτι του, ενώ 3 ημέρες αργότερα επέστρεψε στην εργασία του !

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site του Δρ. Φώτιου Αρχοντοβασίλη εδώ