Αναστασιάδης: Την Παρασκευή θα παραλάβει το αεροσκάφος που του δώρισε η Ελλάδα

0
38

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης φτάνει σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα και αύριο, σε ειδική τελετή, θα παραλάβει το αεροσκάφος που δώρισε η Ελληνική Δημοκρατία στην Κυπριακή Δημοκρατία, και με το οποίο θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει την Παρασκευή στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Συνάντηση με Μητσοτάκη

Μετά τη συνάντηση, σε ειδική τελετή, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραλάβει το πολιτικό αεροσκάφος (φωτογραφία, επάνω) που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, όπου την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο υφυπουργός παρά τω προέδρω Πέτρος Δημητρίου και ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου, Παντελής Παντελίδης.

Στο αεροδρόμιο Ελευσίνας

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβούν στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου σε ειδική τελετή, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραλάβει το πολιτικό αεροσκάφος που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία, για σκοπούς εξυπηρέτησης των υπηρεσιακών μετακινήσεων του εκάστοτε προέδρου της Δημοκρατίας και μελών του υπουργικού Συμβουλίου, ενώ θα χρησιμοποιείται και για επείγουσες ιατρικές ανάγκες.

Στην τελετή παρόντες θα είναι ο υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υφυπουργός παρά τω προέδρω, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης, ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά την τελετή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιβιβαστούν στο αεροσκάφος για επιστροφή στην Κύπρο.

Πηγή