«Απολαυστικό διάβασμα για τα παιδιά και ξεγνοιασιά για τους γονείς»

0
613

Κάπως έτσι θα περιγράφαμε μέσα σε μια φράση τι είναι τα λεγόμενα Κέντρα Μελέτης. Πρόκειται για «εκπαιδευτήρια» που απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού ή Γυμνασίου και τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο στις γειτονιές, είτε λειτουργούν ως παραρτήματα ή τμήματα αλυσίδων μεγάλων φροντιστηρίων.

Τα κέντρα μελέτης αποτελούν μια πολύτιμη πηγή εκπαίδευσης για τους μαθητές σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία τρία χρόνια ο αριθμός των μαθητών που εγγράφονται έχει αυξηθεί σημαντικά αφού οι μαθητές αντιμετωπίζουν ένα ολοένα και πιο απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών και χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Μελέτης έρχονται να προσφέρουν υπηρεσίες απαντώντας σε υπαρκτές ανάγκες των οικογενειών που προκαλούνται από προβλήματα και ελλείψεις του σημερινού σχολείου. Και καθώς τα ωράρια – λάστιχο είναι καθεστώς για τους νέους εργαζόμενους, τα Κέντρα Μελέτης έρχονται να απαντήσουν και στην ανάγκη της φύλαξης και της δημιουργικής απασχόλησης. Λειτουργούν σε καθημερινή βάση, προσφέρουν προετοιμασία των μαθητών για τα μαθήματα της επόμενης μέρας ενώ κάποια από αυτά προσφέρουν και δημιουργική απασχόληση και φύλαξη των παιδιών μέχρι κάποια ώρα το απόγευμα.

Για τους περισσότερους γονείς, η μελέτη του παιδιού τους είναι μια εξουθενωτική εμπειρία. Σπαταλούν τον λίγο κοινό χρόνο που έχουν με το παιδί τους, αποκλειστικά με τη σχολική μελέτη και μάλιστα σε κλίμα πίεσης, αντί να συζητούν, να παίζουν και να διασκεδάζουν. Η σύγκρουση γονιού – παιδιού, στερεί από το παιδί σημαντικά συναισθηματικά εφόδια και δημιουργεί πρόβλημα στην οικογενειακή λειτουργία. ‘Έτσι, το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν τα Κέντρα Μελέτης προσφέροντας πρόσθετη εκπαίδευση και βοήθεια στους μαθητές για να ανταποκριθούν στις σχολικές απαιτήσεις και να επιτύχουν καλύτερους βαθμούς.

Παράλληλα, τα Κέντρα Μελέτης προσφέρουν επιπλέον καθοδήγηση πέρα από την κανονική σχολική ροή, προετοιμάζοντάς τους μαθητές για μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Η εκπαίδευση πρέπει να ενισχύει την ανθρώπινη ανάπτυξη, να εμπνέει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, να προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη και να βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν τις ικανότητές τους για μια επιτυχημένη ζωή.

Αυτοί είναι ορισμένοι από τους λόγους που σύμφωνα με τα «Homework», δημιούργημα του μεγαλύτερου ομίλου φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης «Νέο Φροντιστήριο», μέσα στο 2023 άνοιξαν 4 καινούρια κέντρα σε Αμφιάλη, Κορυδαλλό, Κάτω Πατήσια και Αργυρούπολη. Η αύξηση είναι θετικό σημάδι για την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την επιχειρηματικότητα, αφού η εκπαίδευση αποτελεί διαχρονικά μια ασφαλή επένδυση, και αναμένεται να συνεχιστεί με ανοδική τάση στο μέλλον.

Τα κέντρα μελέτης «Ηomework» παρέχουν ένα ασφαλές και εποπτευόμενο περιβάλλον όπου οι μαθητές μπορούν να μελετήσουν με έμπειρους εκπαιδευτικούς συντροφιά με άλλους συνομηλίκους τους. Αυτό βοηθά να ενισχυθούν περαιτέρω οι κοινωνικές τους δεξιότητες και η αυτοπεποίθησή τους στο σχολείο και τη ζωή τους.

Η μαθησιακή διαδικασία βασίζεται στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Έτσι ο μαθητής δεν πρέπει να προσαρμοστεί ο ίδιος στις ανάγκες της σχολικής μελέτης αλλά τα «Ηomework» την προσαρμόζουν πάνω του.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, καινοτόμα συστήματα επιβράβευσης αλλά και «καλές πρακτικές» των εκπαιδευτικών, διαμορφώνεται το εξατομικευμένο πρόγραμμα μελέτης του κάθε μαθητή.

Το γραφείο του σπιτιού του έχει μεταφερθεί στο Homework με κατάλληλο φωτισμό, ξεκούραστη διακόσμηση και εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία μελέτης για να εξασφαλιστεί το καλύτερο αποτέλεσμα αφού έχοντας προσωπικό χώρο μελέτης για τον κάθε μαθητή, με σαφή οριοθέτηση, του επιτρέπεται να προσηλωθεί στη μελέτη του απερίσπαστος!

Εξειδικευμένα, ευκολοδιάβαστα βοηθήματα, γραμμένα αποκλειστικά για την μελέτη στα κέντρα «Homework» έρχονται να συμπληρώσουν τα σχολικά βιβλία ώστε να οδηγήσουν το μαθητή στην κατανόηση της ύλης με πιο ευχάριστο και εύληπτο τρόπο. Τα εγχειρίδια με ποικίλες ασκήσεις και διαγράμματα εξάπτουν τη φαντασία και την περιέργεια του μαθητή ενώ σύγχρονες, καινοτόμες εκπαιδευτικές πλατφόρμες συμπληρώνουν το «puzzle» του πιο πετυχημένου εκπαιδευτικού συστήματος, του συστήματος «Homework».

Τα Homework αναλαμβάνουν την ευθύνη απέναντι στην οικογένεια, να επιστρέψει το παιδί στο σπίτι καλά διαβασμένο και προετοιμασμένο για την επόμενη μέρα στο σχολείο. Έτσι το παιδί θα έχει πραγματικά ελεύθερο χρόνο για να παίξει, να ασχοληθεί με τα hobbies του και να επικοινωνήσει ουσιαστικά με την οικογένεια και τους φίλους του.

Ποιος γονιός ,άλλωστε, δεν θα επέλεγε το καλύτερο για το παιδί του;

Homework – Κέντρα Μελέτης