Αποχώρησε η Vivo από την ελληνική αγορά

0
173

Σε μια κίνηση που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη εδώ και καιρό, προχώρησε η vivo, που πλέον δεν θα βρίσκεται στην ελληνική αγορά. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το περασμένο καλοκαίρι, με την δικαστική διαμάχη μεταξύ του BBK Group και της Nokia, για θέματα που αφορούσαν πατέντες για τα 5G δίκτυα.

H Vivo έχασε την δίκη, αν και το δικαστήριο αναγνώρισε πως οι απαιτήσεις της Nokia ήταν υπερβολικές. Συγκεκριμένα, η Nokia αύξησε την τιμή για χρήση πατέντας, από τα €0.80 ανά συσκευή, στα σχεδόν €3, πράγμα που καθιστούσε την συμφωνία δύσκολο να επιτευχθεί.

Από πληροφορίες που είχαμε η εταιρία δεν ήθελε να ενδώσει στις απαιτήσεις της Nokia, καθώς αυτό θα άνοιγε τις πόρτες για περαιτέρω αυξήσεις. Για αυτό τον λόγο, δεν έχουμε δει νέες συσκευές της εταιρίας από το καλοκαίρι και μετά στην χώρα μας.

Σήμερα μάθαμε πως κόπηκαν εντελώς οι δεσμοί με την χώρα μας και το προσωπικό έχει ήδη προχωρήσει στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα. Παράλληλα είχαμε δει τους περασμένους μήνες και αποχώριση του διαφημιστικού γραφείου της εταιρίας.

Το service της εταιρίας θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις υπάρχουσες συσκευές, ενώ δεν θα δούμε κάποια καινούρια στην ελληνική αγορά.

Από την άλλη, είδαμε πως η Oppo που ανήκει στο BBK Group, συμφώνησε τελικά με την Nokia, μαζί με την θυγατρικής της OnePlus. Μάλιστα, η τελευταία επέστρεψε στα καταστήματα της Γερμανίας ήδη, με το OnePlus 12.

Google: Δες αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου, το όνομα και το κινητό σου – Δωρεάν για όλους

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει συμφωνία και με την Vivo. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ελπίζουμε στην επιστροφή της εταιρίας στην χώρα μας, καθώς έχει πολύ ενδιαφέρουσες συσκευές να προσφέρει.

Αυτή η επίθεση της Nokia στο ΒΒΚ Group φαίνεται αρκετά ύποπτη, ιδιαίτερα όταν αυτή έγινε λίγο πριν την μεγάλη συμφωνία με την Apple για την ανταλλαγή πατεντών, το περασμένο καλοκαίρι. Είναι ένα ακόμα παιχνίδι των ΗΠΑ στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα; Ο χρόνος θα δείξει.

Πηγή