Αριθμός ανθρώπων ρεκόρ στο διάστημα – Τρεις αποστολές σε τροχιά

0
29

Περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σήμερα ταυτόχρονα στο διάστημα -συνολικά 14- από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, δημιουργώντας έτσι ένα νέο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, το τετραμελές πλήρωμα των ερασιτεχνών αστροναυτών (δύο ανδρών και δύο γυναικών) της αποστολής «Inspiration 4» της εταιρείας Space X ήρθαν να προστεθούν στο επταμελές πλήρωμα της αποστολής 65 του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΣΣ) και στο τριμελές πλήρωμα του υπό ανάπτυξη κινεζικού διαστημικού σταθμού «Shenzhou 12».

Το προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με τους «New York Times», ήταν η παρουσία 13 ανθρώπων στο διάστημα το 2009, οι οποίοι είχαν «στριμωχτεί» όλοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Φέτος, όμως, οι 14 έχουν βρεθεί στο διάστημα με τρεις διαφορετικές αποστολές.

Δισεκατομμυριούχοι όπως o Τζεφ Μπέζος, ο Έλον Μασκ και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και οι εταιρείες του, έχουν κάνει το κόστος των διαστημικών ταξιδιών φθηνότερο, σύμφωνα με τον Δρ Έλιοτ Μπράινερ, επίκουρο καθηγητή μηχανολογίας στο Πανεπίστημιο της Αριζόνας. «Καθώς αυτά τα κόστη μειώνονται, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στο διάστημα θα αυξηθεί», είπε.

«Αυτό που μας εμπόδιζε να πάμε στο διάστημα είναι κόστος. Με ιδιωτικές αποστολές, ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να πάνε στο διάστημα θα συνεχίσει να αυξάνεται».

«Είναι ακόμα παιχνίδι εκατομμυριούχων, αλλά τουλάχιστον δεν χρειάζεται να είσαι χώρα – υπερδύναμη», πρόσθεσε.

Πηγή