Αυστραλία: Ρεκόρ κρουσμάτων από τις υποπαραλλαγές της Όμικρον

0
24

Το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας δέχεται ήδη μεγάλη πίεση από τις εισαγωγές που αυξάνονται σταθερά από τα τέλη Ιουνίου.

Μάχη με την παραλλαγή Όμικρον του κοροναϊού δίνει το τελευταίο διάστημα η Αυστραλία, με τα στελέχη στελέχη BA.4 και BA.5 της Όμικρον, που διαφεύγουν την ανοσοπροστασία είτε από προηγούμενη λοίμωξη, είτε από τα εμβόλια να κυριαρχούν.

Σημειώνεται πως οι ειδικοί αναφέρουν πως η υποπαραλλαγή ΒΑ.5 μπορεί να είναι εξίσου μολυσματική με την ιλαρά.

Ο υψηλότερος αριθμός εισαχθέντων

Ο αριθμός των εισαχθέντων στα νοσοκομεία της Αυστραλίας είναι ο υψηλότερος από την εμφάνιση του κοροναϊού SARS-CoV-2, υπερβαίνοντας τους 5.390 που είχαν καταγραφεί τον περασμένο Ιανουάριο κατά το πρώτο κύμα μολύνσεων από την Όμικρον, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των νέων θανάτων ημερησίως, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τους εκατό το περασμένο Σάββατο.

Οίκοι ευγηρίας

Σημαντικό πλήγμα έχουν δεχτεί και οι οίκοι ευγηρίας από το ξέσπασμα της πανδημίας. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αυστραλίας περισσότερα από 100 γηροκομεία έχουν πληγεί, ενώ σημειώνεται και έλλειψη προσωπικού.

Για το λόγο αυτό αναμένεται να παραταθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η ενίσχυσή τους με μέλη των ενόπλων δυνάμεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ρίτσαρντ Μαρλς. «Είναι ένα ακραίο μέτρο κι είναι σωστό να το περιγράψουμε ως τέτοιο, δεδομένου του αριθμού των ξεσπασμάτων που αντιμετωπίζουμε τώρα», σημείωσε.

Εθνικό Σύστημα  Υγείας

Πέραν του τεράστιου αριθμού εισαγωγών από πολίτες που νοσούν στα νοσοκομεία της χώρας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αυστραλίας πιέζεται και λόγω της έλλειψης προσωπικού το οποίο επίσης νοσεί και βρίσκεται σε απομόνωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Αυστραλία, συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης των πληθυσμών τους έναντι της Covid-19 και το 95% των άνω των 16 ετών έχουν ήδη κάνει δύο δόσεις και περίπου το 71% ενισχυτικές δόσεις και οι αριθμοί των κρουσμάτων (περίπου 9.13 εκατ.) και των θανάτων (11.181) είναι μικρότεροι σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες.

Πηγή