Βιασμός 24χρονης: «Δεν υπήρξε ομαδικός βιασμός» απεφάνθη η Δικαιοσύνη

0
36
Δεν αποδείχθηκε ομαδικός βιασμός της Γεωργίας Μπίκα στην ανάκριση -Τι δρόμο παίρνει η υπόθεση

υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, όταν έγινε γνωστή η καταγγελία της για ομαδικό βιασμό, πυροδότησε κύμα αλληλεγγύης προς το πρόσωπό της.

Η 24χρονη βγήκε δημόσια και μοιράστηκε τη δική της αλήθεια για όσα συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Η Γεωργία υποβλήθηκε σε τοξικολογικές εξετάσεις με 18 ώρες καθυστέρηση, ενώ τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά ένα μήνα μετά την καταγγελία της.

Δεν προκύπτει ομαδικός βιασμός

Οι εξετάσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία φέρεται πως έδειξαν αρνητικό δείγμα σε ναρκωτικές ουσίες που θα μπορούσαν να κάμψουν τις αντιστάσεις της 24χρονης, ενώ ελάχιστη ήταν η ποσότητα αλκοόλ που εντοπίστηκε στο δείγμα ούρων της Γεωργίας Μπίκα.

Έτσι, δεν προκύπτει ομαδικός βιασμός της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα από την ιατροδικαστική εξέταση και δύο καταθέσεις-κλειδιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Η διαδικασία της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης ολοκληρώθηκε και τώρα ο φάκελος θα περάσει στα χέρια εισαγγελέα, που θα υποβάλλει πρόταση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

«Η ψυχολογία της δεν είναι η καλύτερη»

Ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις μεταφέροντας επίσης και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γεωργία Μπίκα.

«Δεν αποδείχθηκε ομαδικός βιασμός στην ανάκριση. Η ανάκριση κλείνει και η υπόθεση πάει στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί η ποινή που θα επιβληθεί», σημείωσε ο δικηγόρος της 24χρονης.

«Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει αν ο φάκελος θα πάει στο ακροατήριο ή θα μπει στο αρχείο. Τα αιτήματα για εξέταση τρίχας και περαιτέρω διερεύνησης του DNA απερρίφθησαν από την ανάκριση», συμπλήρωσε ο Θανάσης Ζιώγας. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος «Η υπόθεση θα πάει στο ακροατήριο όχι ως ομαδικός βιασμός, αλλά ως βιασμός ενός κατηγορουμένου».

Η Γεωργία Μπίκα παραμένει ψύχραιμη, αλλά «η ψυχολογία της δεν είναι και η καλύτερη», όπως επεσήμανε ο δικηγόρος της. «Η ψυχολογία της Γεωργίας αυτή τη στιγμή, είναι αυτή που θα μπορούσε να έχει ο οποιοσδήποτε στη θέση της. Το πρόβλημά της συνεχίζεται, δεν επιλύεται. Θα επιλυθεί όταν βγει η οριστική απόφαση», σημείωσε ο δικηγόρος χαρακτηρισικά.

Η Γεωργία Μπίκα συνεχίζει να υποστηρίζει ότι: «Έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό κατά την άποψή της. Η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη». Όπως ανέφερε η Γεωργία Μπίκα θεωρεί ότι τα ευρήματα στο σώμα της αποδεικνύουν τον ισχυρισμό της.

«Η Γεωργία ισχυρίζεται ότι έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό, αυτό αποδεικνύουν τα ευρήματα πάνω στο σώμα της μετά την κλινική εξέταση την οποία υπέστη. Είναι κάποια θέματα στα οποία ο κάθε αρμόδιος να αποφανθεί έχει τη δική του άποψη. Είναι λογικό να μην ταυτίζονται οι απόψεις όλων. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο», κατέληξε ο δικηγόρος της μιλώντας στην εκπομπή Super Κατερίνα.

Πηγή