Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Για «προμελετημένο έγκλημα» μιλά ο δικηγόρος της οικογένειας

0
84

«Το θύμα του είχε ζητήσει να χωρίσουν»

Για ένα «στυγνό, αποτρόπαιο και προμελετημένο έγκλημα» έκανε λόγο ο δικηγόρος Μανώλης Βονικάκης ο οποίος έχει αναλάβει την οικογένεια του θύματος στην πρόσφατη γυναικοκτονία της Καβάλας.  

«Εδώ έχουμε έγκλημα το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο, προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αθόρυβος, διότι μιλούμε για στραγγαλισμό […] Ο στραγγαλισμός για να επέλθει ο θάνατος απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά […] Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «συνηθίζουμε τα εγκλήματα αυτά να τα χαρακτηρίζουμε εγκλήματα πάθους.Δεν είναι όμως εγκλήματα πάθους, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι το όχημα το οποίο χρησιμοποιούν οι δράστες, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο καθ’ ομολογίαν φονιάς, για να έρθει στο δικαστήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα, και να εγείρει ισχυρισμό βρασμού ψυχικής ορμής, γι’ αυτό το τόνισα».  

Σύμφωνα με τον κ. Βονικάκη «υπήρχαν εντάσεις στο ζευγάρι, υπήρχε λεκτική βία, τον τελευταίο χρόνο […] άρχισε να απειλεί την Άιντα ότι αν τον χωρίσει θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα μαζί του, αρχίσανε πληροφορίες για τις προηγούμενες συντρόφους, η μια δε εξ αυτών, είχε καταφύγει και σε ασφαλιστικά μέτρα προσβολής προσωπικότητας».

Επιπλέον ο δικηγόρος σημείωσε ότι το θύμα είχε ζητήσει από τον γυναικοκτόνο να χωρίσουν ενώ όπως τόνισε το γεγονός αυτό «το επιβεβαίωσαν μάρτυρες». 

Για την ανάρτηση του δράση στο Facebook μέσα από το νοσοκομείο ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι «κανένα κινητό δεν υπήρχε μέσα στο νοσοκομείο. Το κινητό το έχει η αστυνομία, το έδινε για να επικοινωνήσει με τη δικηγόρο του και την οικογένειά του. Το έχει κάνει κάποιος ο άλλος έχοντας τους κωδικούς. Θεώρησαν βλακωδώς ότι αυτό μπορεί αργότερα να είναι κάποιο ελαφρυντικό».

Πηγή