Γ. Οικονόμου: Αύριο το απόγευμα τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους-αποφυγή συναθροίσεων

0
40

Το απόγευμα της Τρίτης θα ανακοινωθούν τα υγειονομικά μέτρα για ανεμβολίαστους, ρυθμίσεις «που θα διασφαλίζουν την πλήρη κατά το δυνατόν λειτουργία της δημόσιας σφαίρας» σε χώρους, ιδιωτικούς και δημόσιους, όπου θα παρατηρούνται συναθροίσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Με αυτά, όπως εξήγησε, καθώς η δυνατότητα εμβολιασμού δίνεται εδώ και καιρό, «ανυποχώρητας και δίχως συμβιβασμούς, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει, να εξασφαλίσει τα προς το ζην, τον νέο και τη νέα που θέλουν να μορφωθούν και να διασκεδάσουν, τον ασθενή που δεν πάσχει από κορωνοϊό».

Υποχρέωσή μας, είναι, σημείωσε, «να εξασφαλιστεί στο μέτρο του δυνατού η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην πληρότητα της ζωής».

Όσοι δεν θέλουν να συμμορφωθούν, «μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας που αρνείται τον εμβολιασμό, αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, αλλά για λόγους πλέον μη αποδεκτούς», θα πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον, έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας. 

Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει, προχωράει, δεν μπορεί να μένει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων, είπε ο κ. Οικονόμου.

Εισαγωγικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως η πανδημία «επιμένει και θα μας ταλαιπωρεί για καιρό ακόμα», ενώ έκανε και αναδρομή στην πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, λέγοντας πως «πριν 19 μήνες, η ανθρωπότητα αιφνιδιάστηκε με τον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση αντέδρασε ακαριαία και κινήθηκε σε δυο άξονες:

– Προστασία του πληθυσμού και αγορά πολύτιμου χρόνου μέχρι η επιστήμη να μας προσφέρει λύσεις, κάτι για το οποίο η Ελλάδα κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση.

– Κοσμογονικές αλλαγές στο ΕΣΥ που συνέβαλαν καθοριστικά στην προστασία από την πανδημία».

«Κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, προστατέψαμε, όσο ήταν δυνατόν, ζωές και πήραμε μέτρα στήριξης της κοινωνίας» είπε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε: «Τέλος του 2020, η επιστημονική κοινότητα μάς πρόσφερε τα εμβόλια. Οργανώσαμε ένα ολοκληρωμένο σχεδιο και λίγους μήνες μετά εμβολιάζουμε όποιον θέλει, με όποιο εμβόλιο θέλει και όπου θέλει.

Με δεδομένη τη δυνατότητα ασφαλούς και γρήγορου εμβολιασμού και με αναβαθμισμένο το ΕΣΥ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε με τολμηρότερο και ασφαλέστερο βηματισμό στην αποκατάσταση της ζωής. Δόθηκε χρόνος και πληθώρα μέσων όλοι όσοι βρίσκονται εντός επικράτειας να μπορέσουν από Σεπτέμβριο να εργαστούν, να σπουδάσουν, να διασκεδάσουν, να μετακινηθούν με ασφάλεια» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή