Δολοφονία στην Κυψέλη: «Δέχομαι πολλές τιμωρίες, φοβάμαι», έλεγε η 10χρονη -Πώς γλίτωσε από το ζευγάρι

0
34

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού θα οδηγηθεί στην 12η ανακρίτρια το ζευγάρι που σκότωσε τον 7χρονο Ανδρέα πριν πέντε χρόνια και έκρυβε τη σορό του σε εργαλειοθήκη στο σπίτι που έμεναν στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης , η μητέρα ,όπως φέρεται να ομολόγησε στους Αστυνομικούς, σκότωσε μαζί με τον 33χρονο τον 7χρονο Ανδρέα το 2017, φράζοντας του την αναπνοή με μονωτική ταινία επειδή γκρίνιαζε για σκληρή τιμωρία που του είχαν επιβάλει. Ακολούθως το ζευγάρι φέρεται να είχε κατασκευάσει αυτοσχέδιο μνήμα στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν. Όπως εκτιμάται η σωρός του αγοριού μεταφερόταν όπου διέμενε το ζευγάρι ,το οποίο για ένα διάστημα φέρεται να ήταν άστεγο. Οι αστυνομικοί ,που ερευνούσαν την εξαφάνιση του αγοριού, εντόπισαν τα οστά του αγοριού σε εργαλειοθήκη μέσα στο διαμέρισμα που κατοικούσαν στην Κυψέλη.

«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες. Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο «τάφο» με τούβλα στο δώμα. Όταν αργότερα μάς έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος», φέρεται να είπε ο 33χρονος οικοδόμος, ομολογώντας τη δολοφονία.

Η μητέρα του παιδιού φέρεται να κατέθεσε ότι ο σύντροφός της είχε βάλει το παιδί όρθιο τιμωρία και του έκλεισε το στόμα με μονωτική ταινία. Ερωτηθείσα από τις αρχές εάν προσπάθησε να τον σταματήσει, φέρεται να απάντησε αρνητικά.

Κολαστήριο για τα παιδιά η διαβίωση με το ζευγάρι

Μαρτυρίες, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, υποστηρίζουν ότι τόσο ο μικρός Ανδρέας, όσο και η αδελφή του ζούσαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του ζευγαριού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανήλικη πήγαινε με σημάδια κακοποίησης στο σχολείο, φορώντας μακρυμάνικα προκειμένου να μην φαίνονται.

Όπως μετέδωσε το Star, οι δάσκαλοι του δημοτικού της μικρής αντιλήφθηκαν ότι το παιδί είναι θύμα κακοποίησης. Επί τρεις ημέρες, τον Μάιο του 2018, η ανήλικη απουσίαζε αδικαιολόγητα από το σχολείο, με αποτέλεσμα ο διευθυντής να ανησυχεί και να ενημερώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όταν επέστρεψε, τελικά, στο σχολείο, φορούσε μακρυμάνικο για να κρύψει τα σημάδια της, γεγονός που ανησύχησε τους δασκάλους. Η ανήλικη απομακρύνθηκε από το ζευγάρι και μεταφέρθηκε στο Παίδων, όπου εκμυστηρεύτηκε σε στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας τα όσα περνούσε. «Δέχομαι πολλές τιμωρίες από τον Μ… Φοβάμαι. Βλέπω εφιάλτες.

Δεν θέλω να γυρίσω στο σπίτι. Ο μπαμπάς όσο ήταν μαζί μας χτυπούσε τη μαμά. Φοβάμαι και τον μπαμπά» φέρεται να είχε πει. Με αυτόν τον τρόπο, η ανήλικη δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια και απομακρύνθηκε από τη φρίκη.
Αναζητούσε τον αδελφό της

Όταν η ανήλικη πήγαινε Δ΄ δημοτικού ενημέρωσε τη δασκάλα για την εξαφάνιση του αδελφού της και η εκπαιδευτικός απευθύνθηκε στην διευθύντρια του σχολείου, η οποία ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ..

Όπως μετέδωσε το Star, αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που η ανήλικη αναζήτησε τον άτυχο Ανδρέα, καθώς μίλησε για την εξαφάνισή τους και στους ανάδοχους γονείς της, οι οποίοι και εκείνοι ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ.. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 7χρονος δεν μπορούσε να είναι με τον βιολογικό του πατέρα, όπως ισχυριζόταν η μητέρα, καθώς νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική. 

Η Αστυνομία είχε διαπιστώσει ότι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών ήταν σε ψυχιατρική κλινική, γεγονός που σήμανε συναγερμό καθώς δεν θα μπορούσε ο ίδιος να έχει μαζί του τον 7χρονο, όπως επέμενε να ισχυρίζεται η σύζυγός του και μητέρα του αγοριού.

Πηγή