Είσαι όσο ετεροφοβικός, όσο φαίνεσαι…

0
132

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»…Τώρα, αντικατέστησε τα «λεγόμενα» με την «διαφορετική, σεξουαλική προτίμηση», μαζί με όλη την συμπορευόμενη κουβέντα γύρω από ζήτημα , και έχεις μια νέα μετάφραση της ρήσης!

Το σωτήριον έτος 2021 η ανθρωπότητα μπορεί να καυχηθεί ότι υπάρχουν θέματα συνδιάλεξης, όπου η φημολογούμενη ρήση του Βολταίρου βρίσκει εφαρμογή και αποτελεί δεδομένη συνθήκη. Μπορεί βέβαια, για το εν λόγω απόφθεγμα να υπάρχει η σχετική διαμάχη αν όντως χρησιμοποίησε ή όχι ο Βολταίρος τα ακριβή λόγια του, εν τούτοις το συμπαγές νόημα της ρήσης μπορεί να θεωρηθεί κεκτημένο για την ανθρωπότητα ή τουλάχιστον για μεγάλο μέρος του δυτικού πολιτισμού όταν η κουβέντα πάει στην σεξουαλική προτίμηση. Κοντά σε επιστήμες, τεχνολογία , οικονομία και αλλά πεδία , ουκ έστιν ο αριθμός πόσα και πόσο , για τα οποία έχει να επιδείξει αλματώδη πρόοδο το ανθρώπινο γένος, κάποιες έννοιες και ιδέες, που άλλοτε θεωρούνταν απαγορευμένος καρπός και πεδίο ναρκοθέτησης, πλέον όχι μόνο επιχειρηματολογούνται περί του αντίθετου αλλά γίνεται μια εκ νέου προσέγγιση στον ορισμό και την μέχρι σήμερα επικρατούσα άποψη.

Από την ιερά εξέταση , την πυρά και τον δογματισμό , έχουμε οδηγηθεί με πολύ πόνο μεν αλλά σταθερά δε και μπράβο μας γι’ αυτό, στην προάσπιση και την θεμελίωση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων για το θάρρος της γνώμης , τις προτιμήσεις, την αντίθετη γνώμη & την διαφοροποίηση.

Αυτή η ιδέα, της απενεχοποιημένης, διαφορετικής, σεξουαλικής προτίμησης, που κάποτε προϋπόθετε πολύ θάρρος και τόλμη για την παραδοχή της ,που άλλοτε φάνταζε απόκρυφη και περιθωριακή , στις μέρες μας φαντάζει αυτονόητη. Κάποτε η ομοφυλοφιλία και τα συμπαρομαρτούντα αποτελούσαν την πηγή για το απολυτό κακό και κάθε κουβέντα σχετική , εκτυλισσόταν αν ξεκίναγε ποτέ ,με ύβρις, ανάθεμα και στιγματισμό. Τα «χούγια» και τα κέφια στις πολύ προσωπικές στιγμές του καθένα έπρεπε να αντλούνται απο τη στοίβα του «φυσιολογικού» και οποιαδήποτε παρέκκλιση , ήταν ικανή να στείλει στο πυρ το εξώτερον. Καμμία κουβέντα με τον αμαρτωλό… Οι φανατικοί πολέμιοι έκλειναν τα μάτια ότι ολο αυτό υπήρχε στη φύση και καλώς ή κακώς αποτελεί ανθρώπινη έκφανση, αυθυποβάλλοντας εαυτούς σε μια στείρα άρνηση. Πολλές φορές όταν τους χτυπούσε την πόρτα, βούταγαν και το κεφάλι στην άμμο απλά και μόνο για να μην δουν το πρόδηλο και το πασιφανές. Ενώ κάθε ιδέα συσχέτισης και εμπλοκής με έναν άνθρωπο που εχει διαφορετική σεξουαλική προτίμηση ισοδυναμούσε με ένα ταξίδι στην Σελήνη την εποχή του Χαλκού.

Πως όμως από την αυτοδιάθεση και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού της σεξουαλικής ταυτότητας , περάσαμε στο άλλο άκρο, της πλήρης «απελευθέρωσης» των ηθών και των κοινωνικών στεγανών και κάθε κουβέντα περί του αντίθετου να στιγματίζεται με τον trendy όρο της ομοφοβίας; Πως γίνεται ξαφνικά κάθε άνθρωπος που εκφράζει ανησυχία ή και αντίθεση, όχι με την ομοφυλοφιλία καθαυτή, αλλά με τον εκφυλισμό και το ερμαφρόδιτο, αυτομάτως να κερδίζει αποστροφή και απομόνωση από το δημόσιο λόγο.

Καθημερινά ολοένα και πληθαίνουν οι καμπάνιες από διάφορους οίκους μόδας και άλλα ευμεγέθη, πολυεθνικά «θηρία» , όπου τo νέο υβριδικό ον «αυτό» χαίρει πλήρους δημοσιότητας σκοπεύοντας στο απαραίτητο σούσουρο. Αρσενικό και θηλυκό πλέον είναι passe όροι που πολιορκούνται από τη νέα τάση του unisex! Όψιμο παράδειγμα, πασίγνωστος ιταλικός οίκος μόδας όπου στην επίσημη σελίδα κοινωνικού δικτύου που διατηρεί ,προμόταρε ξεκάθαρα ένα ερμαφρόδιτο-ουδέτερο μοντέλο, ακολουθούμενο βέβαια από σφοδρό κύμα αντιδράσεων. Κι όπως λένε κι οι προπάτορες του μάρκετινγκ Αμερικάνοι «κάθε διαφήμιση, καλή διαφήμιση» . Η δουλειά έγινε.

Το αστείο είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που διερρήγνυαν τα ιμάτια τους και κραύγαζαν- δικαίως- για την άρση του αποκλεισμού των ομοφυλόφιλων από την δημόσια ζωή και ευαγγελίζονταν έναν κόσμο με πολυφωνία και ποικιλία ,είναι οι ίδιοι που σπεύδουν σε αφορισμό οποιουδήποτε εκφράσει αντίθεση για την κραυγαλέα υπερβολή και ενίοτε γκροτεσκ έξαρση του έκφυλου. Πόσο όμορφο και πόσο εξαίρει την αισθητική μια αρσενικοθήλυκη φιγούρα με ίσιο μεταξωτό μαλλί , ανδρικές γωνίες προσώπου, δασύτριχο στήθος και λιμαρισμένα νύχια…;

Η απάντηση όμως στη φύση βρίσκεται στην ίδια την φύση έτσι όπως ο θεμελιώδης νόμος της αδράνειας παρακινεί τα φυσικά σώματα να αντιστέκονται στην οποιαδήποτε μεταβολή της κινητικής τους κατάστασης , ομοιάζει και βρίσκει εφαρμογή στο σήμερα και πιθανώς στο αύριο εντονότερα. Η φύση προέβλεψε άρρεν και θήλυ, οτιδήποτε άλλο είναι καταδικασμένο στην αιώνια αποτυχία.

Και μην ξεχνάμε πως ό,τι είναι φυσικό , δεν είναι απαραίτητα και φυσιολογικό…

 

 

Σύνταξη Άρθρου : Παναγιώτης Βασιλείου