Ελλάδα / Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Το πολύ 19 χρόνια θα μείνει στη φυλακή- Τι ισχύει για τα «ισόβια»

0
28

Οι δικηγόροι της οικογένειας της Καρολάιν και του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της μίλησαν για την «εσχάτη των ποινών».

«Υπεβλήθη η εσχάτη των ποινών» για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της Καρολαίν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ωστόσο η ποινή που θα ασκήσει δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει εφ’ ορου ζωής στη φυλακή.

Ο δικηγόρος της Καρολάιν Κράουτς μίλησε στον ΣΚΑΪ για την ποινή που επιβλήθηκε λέγοντας ότι «ήταν μία συγκλονιστική υπόθεση καθώς επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών τόσο για την ανθρωποκτονία όσο και για τη θανάτωση του ζώου».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «πιστεύω όμως ότι ήταν μια δίκαιη απόφαση καθώς τα πραγματικά περιστατικά αλλά και κυρίως η προσωπικότητα του κατηγορουμένου οδήγησαν το δικαστήριο στον μονόδρομο των ισοβίων».

«Και η εισαγγελέας και η πρόεδρος, και οι δύο πρωτοδίκες, είχαν πολύ βαθιά γνώση της δικογραφίας και δεν μπόρεσε ο κατηγορούμενος να τους κάνει να τον πιστέψουν. Νόμιζε ότι θα συνεχίσει το θέατρο και το παραμύθι του τόσο καιρό αλλά, το δικαστήριο δεν είναι κοινή γνώμη», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

«Ο κατηγορούμενος ήταν ατάραχος και παγερός. Και ένας κατηγορούμενος που του επιβάλλεται ποινή 10 ημέρων για πολεοδομική παράβαση έχει μια αντίδραση» αυτός τίποτα, είπε σχολιάζοντας την αντίδραση του Αναγνωστόπουλου, στο άκουσμα της ποινής.

Εάν η απόφαση παραμείνει και στο Εφετείο περίπου σε 19 χρόνια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα βγει από τη φυλακή.

«Αν η απόφαση παραμείνει και στο Εφετείο, διότι προφανώς θα ασκήσει έφεση, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μείνει μέσα στη φυλακή περίπου 19 χρόνια.»

«Υπολογίζονται, συγκεκριμένα, 16 χρόνια τα ισόβια συν τα 3/5 από τις ποινές καθείρξεως των 11,5 ετών. Και με έναν ευεργετικό υπολογισμό, εργασία στις φυλακές κλπ. θα εκτίσει 19 χρόνια», σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ανακουφισμένοι αισθάνονται οι γονείς της Καρολάιν και όχι δικαιωμένοι. Δικαιωμένοι θα αισθανόταν μόνο αν το δικαστήριο έφερνε πίσω το παιδί τους, επισήμανε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι η Λυδία θα είναι περίπου 20-21 ετών όταν θα βγει ο πατέρας της από την φυλακή και μία συνάντηση των δύο θα ήταν ολέθρια, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θα φροντίσουμε να μη συμβεί αυτό» επέμεινε.

Από την πλευρά του Αναγνωστόπουλου, ο δικηγόρος του σημείωσε ότι νομικά δικαιώματα υπάρχουν και μετά την απόφαση και θα τα συζητήσει με τον εντολέα του.

Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα αποφασίσει να ασκήσει έφεση. Για την λήψη της απόφασης αυτό που ο ίδιος κρίνει ότι ήταν καθοριστικό ήταν οι συνθήκες τέλεσης του αδικήματος και κατά πόσο ήταν εν βρασμώ ή όχι, αφού επρόκειτο για μία καθ’ ομολογίαν πράξη.

Για την ποινή, είπε ότι τα 18 έτη είναι η πραγματική εκτιτέα ποινή, όταν επιβάλλονται ισόβια. Διευκρίνισε ωστόσο ότι στα 18 χρόνια μπορεί ο κρατούμενος να προσπαθήσει να βγει αλλά το ανώτατο όριο είναι τα 20 χρόνια όπως είπε.

Πηγή