Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Ψάχνουν τους διαχειριστές πέντε καταλήψεων και πέντε φοιτητές

0
53

Οι αστυνομικοί μιλούν και για πέντε φοιτητές που τους βοήθησαν – Τα τρία κομβικά σημεία που εξετάζει η ΕΛΑΣ – Συνεδριάζουν οι πρυτάνεις, πάνε για μέτρα – Στις 16:00 η τηλεδιάσκεψη με τον Μητσοτάκη

 
Οι διαχειριστές πέντε καταλήψεων που εκκενώθηκαν τον τελευταίο χρόνο, μια επίθεση πριν είκοσι ημέρες στην πανεπιστημιούπολη και περίπου πέντε φοιτητές της ΑΣΟΕΕ αποτελούν τα κομβικά σημεία στα οποία επικεντρώνονται οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ για να φθάσουν στα ίχνη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης».

Πρόκειται για την αντιεξουσιαστική ομάδα που κρύβεται πίσω από την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δημήτρη Μπουραντώνη και έχει επικηρυχθεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με 100.000 ευρώ.

 
Οι profilers της Κρατικής Ασφάλειας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα 15 άτομα που εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, αποτελούν μέλη των διαχειριστικών ομάδων των πρώην καταλήψεων Βανκούβερ (το κτήριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ που ανήκει στο Οικονομικό πανεπιστήμιο και εκκενώθηκε πριν ένα χρόνο) Gare στα Εξάρχεια, Ματρόζου στο Κουκάκι, Λέλας Καραγιάννη στην Κυψέλη και Γκίνη στο Πολυτεχνείο, τα οποία προσπαθούν να ανακτήσουν τα κτήρια και προχωρούν σε μια σειρά «ακτιβιστικών» ενεργειών σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Μάλιστα, μετά την πρωτοφανή επίθεση στις 9 Οκτωβρίου στο γραφείο του πρύτανη του ΕΜΠ όπου εισέβαλαν και τα έκαναν γυαλιά – καρφιά προχώρησαν στη διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού πανεπιστημίου και οι εκτιμήσεις αξιωματικών λένε ότι ίσως το επόμενο διάστημα κορυφώσουν τη δράση τους με νέες επιθέσεις.

 
Από τις αναλύσεις του modus operandi καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κοινή ομάδα των αντιεξουσιαστών είχε τη βοήθεια τουλάχιστον πέντε φοιτητών, ενώ ανέβηκαν ένας-ένας στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ από το υπόγειο όπου κατέχουν, παρά την περσινή προσπάθεια της Αστυνομίας, δύο δωμάτια υπό κατάληψη.

Η ταυτοποίηση των 15 ατόμων που συμμετείχαν στη διαπόμπευση του πρύτανη, είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς σύμφωνα και με τις μαρτυρίες φορούσαν κουκούλες και γάντια στα χέρια, εκτός από έναν που μάλιστα ακούμπησε και το σακάκι του κ. Δημήτρη Μπουραντώνη. Για το λόγο αυτό, θα ζητήσουν από τον πρύτανη να τους δώσει το σακάκι έτσι ώστε να μπει στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών και να εξεταστεί για ίχνη dna, ενώ έρευνες για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων γίνονται και στο χώρο όπου έγινε η εισβολή.

Παράλληλα, βάσει των καταθέσεων που έχουν πάρει από τους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τη φωτογραφία έχουν καταγράψει τα ενδυματολογικά χαρακτηριστικά κάποιων από τους 15 της εισβολής και έτσι ψάχνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής για να διαπιστώσουν κινήσεις ύποπτων ατόμων και διαδρομές. Ψάχνουν δε, τον «φωτογράφο» της ομάδας των εισβολέων καθώς το καρέ που τράβηξε και ανέβασε προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα.