Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ- ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ

0
311

Βαρβάκειος! Ένα όνομα , μία ιστορία..

Μέσα στη Στοά Αθανάτων, στην καρδιά της μεγαλύτερης αθηναϊκής αγοράς, στη Βαρβάκειο Αγορά, πέρα από τα οπωροπωλεία , τα κρεοπωλεία και τα τα ιχθυοπωλεία … θα συναντήσεις και πολλές απρόσμενες εκπλήξεις..

Ίσως ακούσεις μια πενιά , μια ρεμπέτικη μελωδία ..ίσως πάλι μυρίσεις λίγη τσίκνα από αυτές που σε «αιχμαλωτίζουν», ίσως ακούσεις τσουγκρίσματα ποτηριών και άφθονα γέλια…Θα απορήσεις  κι όχι άδικα.

Αν  ακολουθήσεις  τους ήχους και τις μυρωδιές σύντομα  θα ανακαλύψεις την ρεμπέτικη και παραδοσιακή Μαχαιρίτσα! Τη στιγμή που οι πωλητές μαζεύουν τους πάγκους τους, η αγορά ζωντανεύει ξενυχτώντας με γλέντια και κρασί μέχρι το πρωί.

Στη Μαχαιρίτσα θα βρεις τα  πιο νόστιμα φαγητά της Αθήνας μαζί με τσίπουρο ή κρασάκι, σε πολύ καλές τιμές και με την συντροφιά της ρεμπέτικης κομπανίας τους.

Εκτός από τα κλασικά μεζεδάκια της ώρας, τα παϊδάκια, τις μπριζόλες και τα λουκάνικα απευθείας από τον πάγκο του κρεοπωλείου, η Μαχαιρίτσα προσφέρει και πολλά αγαπημένα ελληνικά σπιτικά φαγητά, φτιαγμένα από αγνά υλικά, όπως  μουσακά, παστίτσιο, λαδερά αλλά και σούπες όπως κοτόσουπα και ψαρόσουπα, ενώ δεν λείπουν και τα θαλασσινά ,οι τσιπούρες και τα χταποδάκια. Αυτό για το οποίο ξεχωρίζει όμως είναι το αρνί και το χοιρινό στη γάστρα.

 

Το περιβάλλον του είναι λιτό και παραδοσιακό, ενώ αποπνέει μια γλυκιά αίσθηση νοσταλγίας, συνδυασμός που συμβάλει στο να μείνει αξέχαστη η εμπειρία όσων επισκέπτονται τη ταβέρνα. Η μουσική συντροφεύει το καλό φαγητό και το κέφι ανεβαίνει στα ύψη. Μάλιστα ορισμένες ημέρες της βδομάδας, συνήθως Σαββατόβραδα ή Κυριακές μεσημέρι, αλλά και κάποιες καθημερινές, μπορείς να απολαύσεις και live μουσική με τραγούδια λαϊκά και ρεμπέτικα του ’50 και του ’60  και εάν έρθεις στο κέφι ρίχνεις και μια στροφή, εξάλλου αυτές τις ώρες η αγορά είναι όλη δική σου..

Έτσι την επόμενη φορά που θα βρεθείς στην Βαρβάκειο Αγορά, κάνε μια στάση στην οδό  Αρμοδίου 2 και στη ταβέρνα Μαχαιρίτσα για να απολαύσεις τα καλύτερα αυθεντικά ελληνικά μεζεδάκια ολάκερης της πόλης!

Γιατί το καλό φαγητό και το γλέντι έχουν όνομα με #βαρβάκειος_εμπειρία Μαχαιρίτσα!

Τηλέφωνο:21 0331 2352

Διεύθυνση: Αρμοδίου 2 10551 Αθήνα

Email: info@maxairitsa.gr