Η Βρετανία υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία “ως τη νίκη”

0
98

Η Βρετανία έχει την απαραίτητη αντοχή για να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία “ως τη νίκη” στον πόλεμο με τη Ρωσία, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι στην ομιλία που θα εκφωνήσει σήμερα ενώπιον του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, αποσπάσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν εκ των προτέρων.

Ο κ. Κλέβερλι θα διατρανώσει στην παρέμβασή του την υποστήριξη του Λονδίνου στις προσπάθειες της Ουκρανίας να απωθήσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

“Δεν είμαστε σχολιαστές. Είμαστε συμμετέχοντες στα γεγονότα επί του πεδίου, κάνουμε τη διαφορά υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας”, θα πει ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Η Βρετανία χορήγησε στρατιωτική βοήθεια δισεκατομμυρίων λιρών στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής την 24η Φεβρουαρίου.

“Πιστεύουμε στην ελευθερία, στο κράτος δικαίου. Πιστεύουμε ότι κανένας επιτιθέμενος δεν μπορεί να εισβάλει στον γείτονά του με απόλυτη ατιμωρησία”, αναφέρεται ακόμη στα αποσπάσματα της ομιλίας του ΥΠΕΞ των Τόρις.

“Γι’ αυτό βρισκόμαστε στο πλάι των θαρραλέων Ουκρανών που υπερασπίζονται την πατρίδα τους. Η Βρετανία έχει την απαραίτητη στρατηγική ανθεκτικότητα για να τους βοηθήσει ως τη νίκη τους”.

“Θα τους υποστηρίζουμε ώσπου η εθνική κυριαρχία τους να αποκατασταθεί” και “δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την προσάρτηση της Λουγκάνσκ, της Ντανιέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζιας”, θα υποσχεθεί ακόμη ο Τζέιμς Κλέβερλι, κατά τα αποσπάσματα της ομιλίας του στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή