Η πρώτη ελληνική ταινία στο Netflix είναι γεγονός και δεν είναι παραγωγή Τσαφούλια!

0
43

Πολλοί πιστέψαμε ότι η πρώτη ελληνική προσθήκη στο Netflix θα ήταν το «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια. Το deal όμως δεν έκλεισε και τελικά ο Στιβ Κρικρής είναι ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που βλέπει έργο του να μπαίνει στο μενού της streaming υπηρεσίας. 

Πρόκειται για το ‘The Waiter’ του 2019, μία παραγωγή με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη και βραβεία από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Στο IMDb έχει βαθμολογία 6,1, ενώ τα σχόλια κάτω από το τρέιλερ στο Youtube είναι θετικά. 

Την είδηση έκανε γνωστή ο σκηνοθέτης μέσω του λογαριασμού του στο Linkdedin, αναρτώντας το poster της ταινίας και γράφοντας ‘The First Greek Film On Netflix Across #europe’.

Καιρός ήταν να μπει στο πρόγραμμα μια εγχώρια παραγωγή, μιας και το Netflix στηρίζει τις δουλειές που προέρχονται από διάφορες χώρες κι όχι μόνο τις στάνταρ, όπως αμερικάνικες, βρετανικές και γαλλικές. Έχουμε δει ισπανικές (κι αν έχουμε δει ισπανικές!), πολωνικές, ιταλικές, σουηδικές, τουρκικές, και η λίστα συνεχίζεται.

Ώρα λοιπόν να παρακολουθήσουμε και κάτι χωρίς υπότιτλους και να βγάλουν τα μάτια τους στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Τσεχία/Σλοβακία, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Ισπανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πλοκή:

Επαγγελματίας σερβιτόρος ζει απλή και ήρεμη ζωή, περισσότερο παρατηρώντας παρά δρώντας. Όταν όμως ο γείτονάς του εξαφανιστεί, η διαρκής του παρατηρητικότητα θα τον μπλέξει σε ένα ντόμινο σκοτεινών, ακραίων εξελίξεων παρέα με δυο μυστηριώδεις φιγούρες από το περιβάλλον του αγνοούμενου γείτονα.

Ο Άρης Σερβετάλης πρωταγωνιστεί καταφέρνοντας για μια ακόμα φορά να σηκώσει με ευκολία στις πλάτες του ένα δραματικό στόρι που φλερτάρει με το μαύρο χιούμορ, ένας πρωταγωνιστής σαν μελαγχολικό, νωχελικό καρτούν που φαινομενικά μπορεί να ταιριάξει σε ό,τι ιστορία κι αν τον τοποθετήσεις. Είναι για μια ακόμα φορά φανταστικός, αλλά ο μάλλον ανέμπνευστα weird κόσμος του Κρικρή δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη ματιά. Η ταινία κυλάει κι ο σκηνοθέτης ξέρει με σιγουριά πώς να κατευθύνει την ιστορία και τους χαρακτήρες προς μια κάποια σκοτεινή πλήρωση, όμως στην καλύτερη περίπτωση το “Waiter” απλώς θα θυμίζει διαρκώς κάτι άλλο.

Πηγή