Κορωνοϊός: Απίστευτες εικόνες σε Λονδίνο και Γερμανία – «Ξεχύθηκαν» στους δρόμους πριν το νέο lockdown

0
61

«Τρέχουν» να προλάβουν τις αγορές της τελευταίας στιγμής – Από τα μεσάνυχτα «κλείνει» η βρετανική πρωτεύουσα – Σε καραντίνα ξανά από αύριο η Γερμανία

 
Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει από το πρωί κεντρικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, ιδίως σε εμπορικούς δρόμους, με τους πολίτες να τρέχουν για να προλάβουν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους καθώς, το Λονδίνο, και όχι μόνο, από σήμερα το βράδυ, μπαίνει σε lockdown.
 
 
Τουλάχιστον το 61% των πολιτών στην Αγγλία επηρεάζονται από τα νέα αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Τζόνσον για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας της νόσου Covid-19, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Μετά τον εντοπισμό ενός νέου στελέχους του νέου κορωνοϊού, ο υπουργείας Υγείας ανακοίνωσε ότι τα μέτρα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά.
 
 
Για να προλάβουν να ολοκληρώσουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, οι Βρετανοί έχουν κατακλύσει μεγάλα καταστήματα και πολλά εμπορικά κέντρα. Όμως, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν προειδοποίησε τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες ενώ κάνουν τις αγορές τους. Προτρέποντας τους Λονδρέζους να φορούν μάσκα όταν ψωνίζουν και να κρατούν τις αποστάσεις, τους συμβούλευσε επίσης να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες εν ώρα αιχμής και να περπατούν ή να κάνουν ποδήλατο «όπου μπορείτε».
 
Ουρές και στη Γερμανία

Ανάλογες εικόνες με αυτές της Βρετανίας καταγράφονται και στη Γερμανία καθώς, σ΄ένα 24ωρο, η χώρα μπαίνει σε καθολικό lockdown έως τις 10 Ιανουαρίου. Σχολεία όπως και εμπορικά καταστήματα βάζουν «λουκέτο», με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.
 
Στο Βερολίνο το Αμβούργο και το Μόναχο, σχηματίζονται ατελείωτες ουρές έξω από πολυκαταστήματα όπως Ikea αλλά και καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη, όπως Αpple, με τους Γερμανούς να περιμένουν με ιώβεια υπομονή να έρθει η σειρά τους.