Νέα σύλληψη για την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού

0
29

Πρόκειται για ξάδερφο του 20χρονου που συνελήφθη χθες και, κατά δήλωση του, είναι 17 ετών – Κρυβόταν σε εγκαταλελειμμένα κτίσματα στην περιοχή του Περάματος

Στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά προχώρησαν στη σύλληψη ενός εκ των δύο ταυτοποιημένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, μέλος της οποίας είναι και ο 20χρονος Ρομά ο οποίος το πρωί της Δευτέρας συνελήφθη στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για ξάδερφο του 20χρονου που συνελήφθη χθες και, κατά δήλωση του, είναι 17 ετών. Ο νεαρός εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ενώ κρυβόταν σε εγκαταλελειμμένα κτίσματα στην περιοχή του Περάματος.

Ο συλληφθείς, μαζί με τον 20χρονο και τους δύο που αναζητούνται, είχαν  συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων:  από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (17/12) έως και πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (18/12) έκλεψαν τέσσερα αυτοκίνητα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο την ζωή των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

Ακολούθως, επί της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο, στο 14ο περίπου χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε.

Στη συνέχεια, μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που ακολουθούσε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίστηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

Πηγή