Νέο κύμα παραιτήσεων στο Twitter μετά το τελεσίγραφο Μασκ

0
48

Ένα νέο κύμα παραιτήσεων εργαζομένων του Twitter σημειώθηκε εχθές, στον απόηχο του τελεσίγραφου που έδωσε ο νέος επικεφαλής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Έλον Μασκ προς το προσωπικό να επιβεβαιώσουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (σε ώρα Ελλάδος) τη δέσμευσή τους στο νέο “σκληροπυρηνικό” εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας.

Σειρά μηχανικών και άλλων υπαλλήλων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι αποχωρούν από την εταιρεία όπως καταδεικνύουν τα δεκάδες αποχαιρετιστήρια μηνύματα που αναρτήθηκαν σε ένα κοινό chat της πλατφόρμας εσωτερικής επικοινωνίας Slack, τα οποία περιήλθαν σε γνώση του CNBC.

Δεν ήταν σαφές ακόμη πόσοι ακριβώς υπάλληλοι του Twitter υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους με αφορμή το τελεσίγραφο του Μασκ.

“Το τρένο ξεκίνησε στο #social-watercooler” είπε ένας από τους εργαζόμενους, αναφερόμενος σε ένα chat room Slack όπου οι υπάλληλοι του Twitter χρησιμοποιούσαν τις τελευταίες εβδομάδες για να ειδοποιήσουν τους συναδέλφους τους ότι αποχωρούν από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ απέστειλε την Τετάρτη ένα email σε ολόκληρη την εταιρεία λέγοντας στους υπαλλήλους να περιμένουν “πολλές εντατικές ώρες” εργασίας εάν θέλουν να παραμείνουν στην εταιρεία, δίνοντάς τους παράλληλα προθεσμία να αποφασίσουν μέχρι τις 5 μ.μ. ET της Πέμπτης (μεσάνυχτα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος). 

Την Πέμπτη, ο νέος επικεφαλής του Twitter απέστειλε δύο νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα οποία ενημέρωνε ότι τα διευθυντικά στελέχη θα πρέπει να έχουν προσωπικές συναντήσεις με τους υπαλλήλους μία φορά την εβδομάδα ή τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, ενώ τους προειδοποιούσε ότι θα μπορούσαν να απολυθούν εάν επιτρέψουν στους υπαλλήλους της εταιρείας να εργάζονται εξ αποστάσεως, παρ’ εκτός κι αν αυτοί αποδείξουν, κατά την άποψή του, ότι είναι “εξαίρετοι” στη δουλειά τους.

Το τελευταίο κύμα παραιτήσεων “αποψιλώνει” ακόμη περισσότερο το εργατικό δυναμικό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και σε συνδυασμό με τις μαζικές απολύσεις που έκανε ο Μασκ αφήνει την εταιρεία σημαντικά μικρότερη από ό,τι ήταν στα τέλη Οκτωβρίου, πριν αναλάβει δηλαδή το τιμόνι ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος.

Ένας από τους μηχανικούς που μίλησε με το CNBC, τόνισε ότι οι παραιτήσεις έχουν επηρεάσει τμήματα που διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της εταιρείας.

“Ολόκληρες ομάδες σε υποδομές ζωτικής σημασίας αποχωρούν οικειοθελώς από την εταιρεία, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την προσπάθειά της να ανακάμψει”, έγραψε στο CNBC ένας από τους μηχανικούς του Twitter,μ ο οποίος είπε ότι υπέβαλε την παραίτησή του την Πέμπτη.

“Είμαστε εξειδικευμένοι επαγγελματίες με πολλές επιλογές, οπότε ο Έλον δεν μας έδωσε λόγους να μείνουμε αντίθετα μας έδωσε πολλούς λόγους να φύγουμε”, ανέφεραν εργαζόμενοι της εταιρείας.

Πηγή