Οι καλύτερες ιδέες διακόσμησης για το φθινόπωρο

0
70

H φθινοπωρινή διακόσμηση σημαίνει επιστροφή σε ζεστούς, φιλόξενους χώρους – δωμάτια φτιαγμένα για τη συνάθροιση των φίλων και της οικογένειά σας. Όμως, η διακόσμηση του σπιτιού σας για το φθινόπωρο δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Μπορείτε απλά να προσθέσετε στοιχεία της φύσης και ρουστίκ αποχρώσεις στην ήδη υπάρχουσα διακόσμησή σας.

1. Μαυροπίνακας

Η διακόσμηση με μαυροπίνακα είναι η ιδανική προσθήκη για την κουζίνα και το σαλόνι σας και θα σας βοηθήσει να κρατήσετε σε οργάνωση το σπίτι σας. Ευτυχώς, στο εμπόριο υπάρχουν πλέον εκατοντάδες επιλογές για τη δημιουργία μαυροπίνακα και με τη βοήθεια ενός επαγγελματία θα πετύχετε ένα πανέμορφο αποτέλεσμα. Τέλος, μπορείτε να μετατρέψετε σε μαυροπίνακα έναν ολόκληρο τοίχο του παιδικού δωματίου, που σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας και τους φίλους τους.

2. Βελούδο

Όσον αφορά τους καναπέδες και τις πολυθρόνες σας, η μεγαλύτερη τάση του φθινοπώρου είναι το βελούδο και εάν σκέφτεστε να αλλάξετε διακόσμηση στο σπίτι σας, τότε αυτή η ιδέα είναι για εσάς. Το βελούδο είναι ακαταμάχητο και έχει την τέλεια υφή για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα έτοιμη για φθινόπωρο. Επειδή το βελούδο προκαλεί την αίσθηση της ζεστής και άνετης ατμόσφαιρας από τη φύση του, μπορείτε να πειραματιστείτε με έντονα χρώματα. Τέλος, αντί να αγοράσετε καινούργια έπιπλα η καλύτερη ιδέα είναι να αναπαλαιωσετε τα έπιπλα που έχετε ήδη στο σπίτι και έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς να χρειαστεί να συμβιβαστείτε με κάποια επιλογή του εμπορίου.

3. Retro Fusion

Το Retro Fusion πρόκειται για ένα συνδυασμό πλούσιων και ζεστών χρωμάτων της δεκαετίας του ’70. Το κίτρινο, το μελί, οι αποχρώσεις του ροζ, το κόκκινο και οι πλούσιοι τόνοι του πράσινου είναι μερικά χρώματα που μπορείτε να προσαρμόσετε στο σπίτι σας για να δημιουργήσετε αυτή τη διακόσμηση. Συνδυάζει γραμμές Art Deco και Bauhaus στα έπιπλα – και είναι όλα εμπνευσμένα από τις δεκαετίες του ‘20 και του ’40. Εκτός από τα ζεστά χρώματα, άλλο ένα έντονο χαρακτηριστικό αυτής της τάσης είναι η επιστροφή της βελούδινης επίπλωσης, όπως προαναφέρθηκε.

4. Υφάσματα

Καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος, τα ζεστά, άνετα υφάσματα είναι απαραίτητα και η έμφαση στην υφή είναι βασική τάση για το 2022. Μάλιστα, η τοποθέτηση χοντρών πλεκτών κουβερτών και διακοσμητικών μαξιλαριών με βελούδινα και άλλα πλούσια υφάσματα θα μεταμορφώσουν γρήγορα και εύκολα τον χώρο σας από μια ελαφριά καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, σε μια ζεστή και φιλόξενη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα.

Πηγή