Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ετοιμάζει διπλό κινηματογραφικό χτύπημα

0
66

Ο Ισπανός σκηνοθέτης ετοιμάζει ένα μικρού μήκους γουέστερν με τον Ίθαν Χοκ και τον Πέδρο Πασκάλ και ένα μεγάλου μήκους δράμα με την Κέιτ Μπλάνσετ.

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του το «Human Voice», μια στιλιζαρισμένη διασκευή του γνωστού μονολόγου του Ζαν Κοκτό με την Τίλντα Σουίντον να υποδύεται μια γυναίκα στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ετοιμάζει όχι μία, αλλά δύο αγγλόφωνες δουλειές μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η πρώτη είναι ένα μικρού μήκους γουέστερν με τον Ίθαν Χοκ και τον Πέδρο Πασκάλ, το οποίο σύμφωνα με τον σκηνοθέτη θα αποτελέσει την απάντησή του στο «Brokeback Mountain». Ο τίτλος είναι Strange Ways of Life, παρμένος από το τραγούδι «Estranha Forma de Vida» της Αμάλια Ροντρίγκες, ενώ τα γυρίσματα ξεκινούν τον Αύγουστο στην Αλμερία, στους χώρους που γύρισε ο Σέρτζιο Λεόνε την σπαγγέτι γουέστερν τριλογία του. Θυμίζουμε ότι στην ίδια περιοχή πραγματοποίησε γυρίσματα πριν λίγους μήνες και ο Γουές Άντερσον για ένα δικό του γουέστερν.

Μόλις ξεμπερδέψει με το μικρού μήκους του, το οποίο μάλλον θα δούμε στο Βερολίνο ή στις Κάννες, σειρά θα πάρει το μεγάλου μήκους δράμα με την Κέιτ Μπλάνσετ που ετοιμάζει εδώ και καιρό καιρό. Η ταινία βασίζεται στη συλλογή διηγημάτων «Οδηγίες για Οικιακούς Βοηθούς» της Λουσία Μπερλίν. Οι φήμες θέλουν τον Αλμοδόβαρ να πήρε 5 ιστορίες από το βιβλίο και να τις διασκεύασε έτσι ώστε να συμμετέχει σε όλες τους ο ίδιος χαρακτήρας, τον οποίο υποδύεται η Μπλάνσετ. Χαρμόσυνα τα νέα, λοιπόν, για όλους εμάς τους φαν του τρομερού Ισπανού, καθώς μας περιμένει διπλή δόση μέσα στο 2023.

Πηγή