Ο κ. Καφαντάρης επεσήμανε πως «υπάρχει ένα κομμάτι στον Κηφισό περίπου δύο χιλιομέτρων που δεν μπορούμε να το περπατήσουμε γιατί έχουμε πέσει και σε άλλη αδιαπέραστη λίμνη και εκεί θα χρειαστούμε βάρκα για να τη διασχίσουμε καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση»
«Βρήκαμε την τρίτη λίμνη στον Κηφισό και το συμπέρασμά μας είναι η ανεπανόρθωτη ζημιά που έχουμε προκαλέσει στο οικοσύστημα μας» είπε ο σπηλαιολόγος και μέλος της ομάδας «Γεωμυθική», μιλώντας στον Talk Radio 98,9 by Alpha και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο «έχουμε φερθεί στα ποτάμια μας πολύ άσχημα προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά και δεν ξέρω πως θα το διορθώσουμε» τόνισε.
Ο κ. Καφαντάρης επεσήμανε πως «υπάρχει ένα κομμάτι στον Κηφισό περίπου δύο χιλιομέτρων που δεν μπορούμε να το περπατήσουμε γιατί έχουμε πέσει και σε άλλη αδιαπέραστη λίμνη και εκεί θα χρειαστούμε βάρκα για να τη διασχίσουμε καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση».
Ερωτηθείς για τον σχηματισμό των λιμνών είπε πως δημιουργούνται από φθορά της κοίτης λόγω φερτών υλικών ή από φυσική φθορά των τσιμέντων, πάντως ο κ. Καφαντάρης ανέδειξε ως μείζον το ζήτημα της μη συντήρησης των υποδομών. Να σημειωθεί πάντως πως δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους φορείς της πολιτείας, ενώ οι ίδιοι οι ερευνητές ενημέρωσαν για τα ευρήματα την Περιφέρεια Αττικής.
Ο κ. Καφαντάρης εστίασε την προσοχή του στην διαπίστωση ενός κενού που δημιουργείται ανάμεσα σε μια ράμπα και στην κοίτη «το κενό οδηγεί το νερό να σχηματίζει καταρράκτη όταν πέφτει στο ποτάμι με αποτέλεσμα η πίεση να σκάβει σε μεγάλο βάθος τις κολώνες» σημείωσε ο σπηλαιολόγος.
Ο κ. Καφαντάρης τέλος περιέγραψε τον βιότοπο κατά μήκος του Κηφισού λέγοντας «περπατάς 7 χιλιόμετρα και στο ανοιχτό κομμάτι του ποταμού βλέπεις κουκουβάγιες, νυχτερίδες, ερωδιούς, ένα πανέμορφο κομμάτι που όμως το έχουμε εγκαταλείψει» υπογράμμισε ο σπηλαιολόγος.