Πετρέλαιο θέρμανσης: Επιδότηση κατά 25 λεπτά στην αντλία – Στη Βουλή η τροπολογία

0
46

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης για τον καταναλωτή διαμορφώνονται περίπου στο 1,55 ευρώ το λίτρο – Διαβάστε την τροπολογία

 

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για το επίδομα θέρμανσης, που προβλέπει την επιδότηση κατά 25 λεπτά το λίτρο στην αντλία (20 λεπτά + ΦΠΑ 24%).

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το ύψος της επιδότησης που ανέρχεται σε είκοσι λεπτά (0,20) του ευρώ ανά λίτρο, υπολογίζεται άπαξ επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ Φ.Π.Α., που εκδίδονται από τα διυλιστήρια, τις εταιρείες κατόχους άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, που εισάγουν πετρέλαιο θέρμανσης και τους κατόχους άδειας πωλητή πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιούν εισαγωγές, ως δικαιούχους της επιδότησης.

Η τροπολογία του άρθρου 178 που φέρει τον τίτλο “Επιδότηση πετρελαίου εσωτερικής καύσης-Θέρμανσης” αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Eπιδοτείται το κόστος εσωτερικής καύσης – Θέρμανσης που διατίθεται στην εσωτερική αγορά από την 14η.10.2022 έως την 31.12.2022 από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 20 λεπτά ανά λίτρο, υπολογιζόμενο άπαξ επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ Φ.Π.Α., που εκδίδονται από τα διυλιστήρια, τις εταιρείες κατόχους άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, που εισάγουν πετρέλαιο θέρμανσης και τους κατόχους άδειας πωλητή πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιούν εισαγωγές, ως δικαιούχους της επιδότησης.


Το τελικό ύψος επιδότηση  υπολογίζεται επί των συνολικών λίτρων καυσίμου που διατίθενται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον. 3054/2002 (Α’ 230) στην εσωτερική αγορά από τους άνω δικαιούχους της επιδότησης προς τα πρατήρια καυσίμων, τους πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και τους τελικούς καταναλωτές».

H διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα αρχίσει αύριο.

Πηγή