Σοκ στο παλάτι με τον Κάρολο: Διέκοψε την άδειά του ο Γουίλιαμ, εσπευσμένα το μεσημέρι στο Λονδίνο ο Χάρι

0
36

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώσθηκε με καρκίνο κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος στους γιους του και στα αδέλφια του πριν ανακοινωθεί δημοσίως χθες. Η Βρετανία και το παλάτι είναι σε σοκ, ενώ μεγάλα αναστάτωση έχει προκληθεί στην οικογένεια.

Ο βασιλιάς πέρασε τη χθεσινή νύχτα στο σπίτι του στο Λονδίνο, αφού ξεκίνησε εξωνοσοκομειακή θεραπεία για τον καρκίνο – καθώς η οικογένεια και οι φίλοι του αποκάλυψαν ότι ο μονάρχης παραμένει «εξαιρετικά θετικός» μετά τη διάγνωση-βόμβα.


Εσπευσμένα στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Χάρι


Ο πρίγκιπας Χάρι πηγαίνει εσπευσμένα στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα αναχώρησε νωρίς το πρωί από το Λος Άντζελες και αναμένεται στο Λονδίνο περίπου το μεσημέρι.

Ο Κάρολος τηλεφώνησε προσωπικά στον πρίγκιπα Χάρι για να του πει τα σοκαριστικά νέα. Μια πηγή από το περιβάλλον του Χάρι δήλωσε ότι αποφάσισε αμέσως να έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του. Οι ειδικοί υποστήριξαν ότι το ταξίδι του Χάρι στη Βρετανία «δείχνει τη σοβαρότητα» της κατάστασης του βασιλιά.

Ανακοινώνοντας ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα έρθει να δει τον πατέρα του, το γραφείο του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ δήλωσε: «Ο δούκας μίλησε με τον πατέρα του για τη διάγνωση. Θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει τον Μεγαλειότατο τις επόμενες ημέρες». Οπως φαίνεται το ταξίδι αυτό έχει επισπευστεί. Mάλιστα η The Sun σημειώνει ότι ο Χάρι ήθελε να ταξιδέψει ακόμη νωρίτερα στο Λονδίνο, αλλά τον εμπόδιζαν οι προειδοποιήσεις για πλημμύρες και καταιγίδες στην Καλιφόρνια.

Ο βασιλικός σχολιαστής Richard Fitzwilliams δήλωσε πως «είμαι σίγουρος ότι ο Harry θα αφήσει στην άκρη το παρελθόν αυτή τη στιγμή για αυτό το σοβαρό θέμα. Η βασιλική οικογένεια -συμπεριλαμβανομένων των Σάσεξ- είναι τόσο σημαντικό να τραβούν όλοι προς τη σωστή κατεύθυνση».


Η πρώην βασιλική ανταποκρίτρια του BBC Jennie Bond δήλωσε ότι ελπίζει ότι η διάγνωση του καρκίνου του βασιλιά Καρόλου Γ’ «θα φέρει μια συμφιλίωση» με τον πρίγκιπα Χάρι.

Παραμένει άγνωστο το πού θα μείνει ο Χάρι αλλά και το αν θα δει τον αδελφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ ή θα επισκεφθεί την Κέιτ Μίντλετον που αναρρώνει στο σπίτι της ύστερα από ένα εξαιρετικά βαρύ και δύσκολο χειρουργείο.

Οι βασιλικοί αναλυτικές εκτιμούν και ελπίζουν ότι το ταξίδι της τελευταίας στιγμής του πρίγκιπα Χάρι θα μπορούσε επιτέλους να φέρει τον Χάρι, τον Κάρολο και τον Γουίλιαμ πιο κοντά και να βάλει τέλος σε αυτή τη μεγάλη και δημόσια ενδοοικογενειακή κόντρα.

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο Γουίλιαμ παρά την άδειά του
Ο Γουίλιαμ, βρίσκεται επίσης σε στενή επαφή με τον πατέρα του, αλλά κανένας από τους δύο αδελφούς δεν έχει κάνει ακόμη δημόσια δήλωση.


Ο διάδοχος του θρόνου, ο οποίος επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα αυτή την εβδομάδα αφού παρείχε μια πρώτη βοήθεια στην σύζυγό του, Κέιτ που αναρρώνει από την επέμβαση στην κοιλιά. Σύμφωνα με τη Sun ο Γουίλιαμ ακυρώνει το υπόλοιπο της άδειάς του που είχε ανακοίνωσει για να βοηθήσει στην φροντίδα της Κέιτ για να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι απίθανο να εμφανιστεί να εκτελεί καθήκοντα πρώτης γραμμής μέχρι μετά το Πάσχα του Απριλίου, λένε πηγές.

Μπορεί επίσης ο Γουίλιαμ να αναλάβει κάποια καθήκοντα για λογαριασμό του πατέρα του, εκτός από το δικό του ημερολόγιο υποχρεώσεων, ενώ ο βασιλιάς υποβάλλεται σε θεραπεία.

Εν τω μεταξύ, παραμένει ασαφές πότε ο βασιλιάς, 75 ετών, θα είναι σε θέση να συνεχίσει τις δημόσιες βασιλικές υποχρεώσεις.


Ο βασιλιάς Κάρολος, το διάστημα αυτό, θα συνεχίσει τις εβδομαδιαίες ακροάσεις του με τον πρωθυπουργό, αλλά ενδέχεται να χρειαστεί να μειωθούν κατόπιν συμβουλής των γιατρών.

Όπως είναι λογικό, και όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του παλατιού, ο βασιλιάς Κάρολος θα απέχει από τις δημόσιες βασιλικές του υποχρεώσεις για κάποιο διάστημα ενώ θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι.

Πράγμα που σημαίνει πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ – ως ο διάδοχος του θρόνου – αλλά και η βασίλισσα Καμίλα, θα έχουν νέο αναβαθμισμένο ρόλο, με τον βασιλιά Κάρολο φυσικά, να είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους.

Τα ανάμεικτα συναισθήματα του πρίγκιπα Γουίλιαμ


Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τα συναισθήματα που μπορεί να νιώθει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ: Θλίψη και αγωνία για την ασθένεια του πατέρα του, αλλά και σύγχυση για το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει τώρα και τις αναπόφευκτες θυσίες που θα αναγκαστεί να κάνει.


Οι παραλληλισμοί με εκείνους που αντιμετώπισε η αγαπημένη του γιαγιά πριν από 70 χρόνια είναι εντυπωσιακοί. Η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ ήταν 25 ετών και νεαρή μητέρα όταν διαδέχθηκε τόσο απροσδόκητα τον πατέρα της στη θέση του μονάρχη.


Ο βασιλιάς Κάρολος μετά το εξιτήριό του την περασμένη εβδομάδα από το νοσοκομείο


Εκείνη και ο πρίγκιπας Φίλιππος είχαν κάθε λόγο να ελπίζουν πως θα είχαν μπροστά τους τουλάχιστον δέκα χρόνια ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής πριν η Ελισάβετ αναλάβει την ευθύνη του θρόνου.

Ο Γουίλιαμ μπορεί να είναι 16 χρόνια μεγαλύτερος από ό,τι ήταν η γιαγιά του εκείνη την κρίσιμη στιγμή, και τα παιδιά του να είναι μεγαλύτερα, ωστόσο, οι δυσκολίες φαίνονται ίδιες.

Πώς αλλάζει πλέον η ζωή του πρίγκιπα Γουίλιαμ
Κι ενώ δεν πρόκειται να γίνει μονάρχης καθώς ο βασιλιάς Κάρολος μπορεί να έχει προχωρήσει σε θεραπεία αλλά δεν πρόκειται – τουλάχιστον από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα – να εγκαταλείψει το θρόνο, η ζωή του από κάθε άλλη άποψη θα αλλάξει.

Ξαφνικά όλα τα σχέδια που είχε κάνει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ μαζί με την σύζυγό του Κέιτ, στα οποία η ευημερία των παιδιών τους ήταν η προτεραιότητά τους, μοιάζουν τόσο ευάλωτα. Αυτό που κάνει την αβεβαιότητα ακόμη μεγαλύτερη είναι η αδυσώπητη φύση της κατάστασης του βασιλιά.


Η Κέιτ Μίντλετον με τα παιδιά της στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία


Ποτέ άλλοτε η ζωή στη γυάλα με τα χρυσόψαρα της βασιλικής οικογένειας δεν ήταν τόσο μοναχική ή τόσο επικίνδυνη. Για τον Γουίλιαμ, η πίεση είναι διπλά έντονη, διότι το επιπλέον βάρος που θα προκύψει όσο ο πατέρας του θα υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, θα πρέπει να το αντιμετωπίσει μόνος του.


Γεμάτο το πρόγραμμα του πρίγκιπα Γουίλιαμ


Έχουν περάσει μόλις 8 ημέρες από τότε που η Κέιτ Μίντλετον πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και δεν αναμένεται να επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα τουλάχιστον μέχρι μετά το Πάσχα. Ο Γουίλιαμ, από την πλευρά του, αναμένεται να επιστρέψει στις βασιλικές του υποχρεώσεις σήμερα, έχοντας ακυρώσει τα πάντα τις προηγούμενες ημέρες για να βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών του.

Δεν είναι σαφές πόσο μεγάλο μέρος του προγράμματος του πατέρα του θα περάσει τώρα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Όμως, η είδηση ότι θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του, έρχεται με έναν επιπλέον περισπασμό – την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να σπεύσει στο πλευρό του πατέρα του.

 

Έρχεται εκτάκτως σήμερα στο Λονδίνο ο Χάρι


Αν και θα ήταν αδιανόητο να μην επέστρεφε ο πρίγκιπας Χάρι στη Βρετανία μετά την ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ για τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου, η παρουσία του θα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση του πόσο κατακερματισμένη έχει γίνει η βασιλική οικογένεια μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ το 2022.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα δει τον πατέρα του μετά τη στέψη τον περασμένο Μάιο. Προς ανακούφιση πάντως του παλατιού, ο δούκας του Σάσεξ, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα από το Λος Άντζελες για το Λονδίνο προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα του το συντομότερο δυνατόν, ταξιδεύει χωρίς τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ. Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι το εξής: Θα δει και τον αδερφό του, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ;

Τα δύο αδέρφια πιστεύεται ότι δεν έχουν ανταλλάξει ούτε μία λέξη εδώ και πολλούς μήνες, καθώς η σχέση τους φαίνεται ότι κατέρρευσε από την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα Χάρι. Στο βιβλίο, που δημοσιεύτηκε πριν από έναν χρόνο, ο Χάρι κατηγορούσε τον Γουίλιαμ ότι του επιτέθηκε σωματικά και την Κέιτ Μίντλετον πως ήταν ψυχρή απέναντι στην Μέγκαν Μαρκλ.

Τέλος η ονειρεμένη ζωή στην εξοχή για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ;
Δεν έχουν περάσει ούτε δύο χρόνια από τότε που ο Γουίλιαμ και η Κέιτ μετακόμισαν στην εξοχή για έναν νέο βασιλικό τρόπο ζωής. Η μετακόμιση αυτή από το Λονδίνο στο Γουίνδσορ δεν αφορούσε μόνο τη δυνατότητα των τριών παιδιών τους να φοιτούν στο ίδιο σχολείο, αλλά και την εξασφάλιση ενός επιπέδου ιδιωτικότητας που δεν ήταν ποτέ εφικτό όσο είχαν την έδρα τους στο παλάτι του Κένσινγκτον.


Το Αντελαϊντ Κότατζ, όπου ζουν τα τελευταία δύο χρόνια ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την σύζυγό του και τα παιδιά τους

 

Κι ενώ η ζωή στο Αντελαϊντ Κότατζ είναι πολύ άνετη και οικογενειακή, «απαιτεί μεγάλο προγραμματισμό και δρομολόγια για να λειτουργήσει καλά» λέει μια πηγή στην Daily Mail. Κι αυτό διότι το προσωπικό τους εξακολουθεί να εδρεύει στο Λονδίνο και οι συναντήσεις πρέπει να γίνονται στο κάστρο Γουίνδσορ.

 

Τα αυξημένα καθήκοντα του πρίγκιπα της Ουαλίας


Η αντίθεση μεταξύ πατέρα και γιου δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Ενώ ο Κάρολος – όπως και ο Γουίλιαμ – είναι παθιασμένος με αυτά που πιστεύει, ήταν επίσης από τη φύση του λομπίστας. Ο Γουίλιαμ δεν είναι. Έχει τα βασικά του ενδιαφέροντα – άστεγους, την ψυχική υγεία και τη διατήρηση της φύσης – αλλά δεν εξαπλώνεται όπως έκανε κάποτε ο πατέρας του. Ο Γουίλιαμ δεν έχει ενδιαφέροντα για τις τέχνες, για παράδειγμα. Αλλά, προς το παρόν τουλάχιστον, ο Γουίλιαμ θα πρέπει να καλύψει πολύ περισσότερο έδαφος από ό,τι συνήθως προτιμά. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναλάβει τον ρόλο του πατέρα του.

Τι σημαίνει όμως αυτή η αλλαγή στην ιδιότητά του για τη σχέση του με τον αδερφό του; Σίγουρα, λένε οι φίλοι του, ο Γουίλιαμ έχει τα προσόντα να είναι δυναμικός και ορισμένοι πιστεύουν ότι η ανάληψη αυτών των πρόσθετων ευθυνών μπορεί να τον κάνει καλύτερο, αυξάνοντας τόσο το προφίλ του όσο και την αναγνωρισιμότητά του.

 

Ήρθε η ώρα να τα ξαναβρούν Χάρι και Γουίλιαμ;


Όσο για τη σχέση του με τον αδερφό του; Οι αισιόδοξοι πιστεύουν πως ίσως ήρθε η ώρα να τα ξαναβρούν, για χάρη του πατέρα τους και γιατί, όπως και τότε στο θάνατο της μητέρας τους ήταν ενωμένοι και δίπλα ο ένας στον άλλον – έτσι και τώρα, θα είναι ποιο εύκολο να αντιμετωπίσουν μαζί τις όποιες δυσκολίες μπορεί να φέρει η διάγνωση και η θεραπεία του πατέρα τους.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν έχει κανένα λόγο να συγχωρήσει τον αδερφό του και πως θα πρέπει να παραμείνει αδιάλλακτος στις θέσεις του.

Η άφιξη του πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο αναμένεται από μέρα σε μέρα και όλοι περιμένουν να δουν τι θα συμβεί.

Πηγή