Τέσσερις προσαγωγές για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά: Εξετάζεται αν προκλήθηκε από πτώση drone

0
21

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα, στα Γλυκά Νερά, πολύ κοντά στην Αττική Οδό όπου βρίσκεται πυκνό δάσος, οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες σε πτώση drone.

Ο δήμαρχος Παιανίας, υποστηρίζει ότι η φωτιά στα Γλυκά Νερά ξεκίνησε από πτώση drone. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει και τέσσερις προσαγωγές. Η διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής, θα εξετάσει τις καταγγελίες για το drone και αν η φωτιά προκλήθηκε από την πτώση του.

Ευτυχώς, η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, χωρίς να προλάβουν να απειληθούν περιουσίες. Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής πήγε γρήγορα στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά, με 100 πυροσβέστες, 25 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων, 7 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη.

Η φωτιά είχε ξεφύγει κάποια στιγμή από τον έλεγχο και είχε δημιουργήσει έντονη μυρωδιά σε περιοχές γύρω από την Αγία Παρασκευή και στα Βόρεια Προάστια, ενώ οι καπνοί ήταν ορατοί μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, έπειτα από ειδοποίηση προς το προσωπικό και τους σπουδαστές, το Αμερικανικό Κολλέγιο Deree, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή, εκκενώθηκε ενώ έγιναν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Πηγή