Τα Πρότυπα Σχολεία (και η διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητά τους)

0
35

Τα πρότυπα σχολεία αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια θεσμό του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Ο ρόλος τους είναι διπλός, καθώς από την μία πλευρά συμβάλουν στην αναβάθμιση του επιπέδου διδασκαλίας που παρέχεται στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ από την άλλη λειτουργούν σαν χώροι πιλοτικής δοκιμής καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων.

Τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα των Πρότυπων σχολείων έχει εκτοξευθεί, καθώς αναγνωρίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται και οι προοπτικές που προκύπτουν για τους μαθητές τους. Ενδεικτικά, το 2023 έγιναν 20.018 αιτήσεις εισαγωγής για 4.442 θέσεις Προτύπων και Πειραματικών σχολείων. Στην ραγδαία ανάπτυξη του θεσμού συνηγορεί και η κυβερνητική απόφαση για την ίδρυση 15 νέων Πειραματικών και 3 νέων Πρότυπων σχολείων στην επικράτεια.

Η διαδικασία εισαγωγής στα Πρότυπα σχολεία, αν και έχει υποστεί μικρές αλλαγές και αναπροσαρμογές μέσα στα χρόνια, παραμένει η ίδια σε γενικές γραμμές. Αναλυτικότερα, οι μαθητές καλούνται να εξεταστούν σε θέματα Γλωσσικής κατανόησης, Μαθηματικών ικανοτήτων καθώς και συνδυαστικής σκέψης μέσα από ασκήσεις πολλαπλής επιλογής.

Σε ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργείται γύρω από την εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία, η σωστή προετοιμασία αποτελεί  στην επιτυχία των υποψηφίων. Μία από τις καλύτερες επιλογές, με χρόνια δοκιμασμένες μεθόδους προετοιμασίας, αποτελούν τα Κέντρα Μελέτης ‘’Homework’’ του Φροντιστηριακού Ομίλου «Νέο». Τα ‘’Homework’’  με περισσότερα από 10 χρόνια λειτουργίας και στελεχωμένα με έμπειρους καθηγητές, έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα προετοιμασίας για τους υποψηφίους μαθητές που εγγυάται την επιτυχία.  Τα Homework έχουν 40 διαφορετικά κέντρα σε όλη την χώρα (https://homework.edu.gr/ekpaideutikes-monades/) , στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε για να οργανώσετε την προετοιμασία των παιδιών σας για την εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία.

 

Μάθετε περισσότερα για την προετοιμασία Προτύπων εδώ:   https://homework.edu.gr/protypa-scholeia/