Τουρκία: «Υπό κατοχή τα ελληνικά νησιά» – Προκαλεί ο Ερντογάν και τα ΜΜΕ

0
43

«Κάποια νησιά, νησίδες και βραχονησίδες είναι υπό κατοχή της Ελλάδας, ενώ δεν τα δικαιούται. Να το επαναλάβω; Είναι υπό κατοχή. Nαι, αυτή είναι η πραγματική κατάσταση», υποστήριξε Τούρκος αναλυτής.

αραληρεί ο Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά παραληρούν και τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής παρουσίασε στο CNN Turk χάρτη με τα ελληνικά νησιά, τα οποία βαφτίζει ως τουρκικά. Ο χάρτης που έφτασε στο σημείο να δείξει, δείχνει και την εμβέλεια των S-300 από την Κρήτη και την Κύπρο.

«Κάποια νησιά, νησίδες και βραχονησίδες είναι υπό κατοχή της Ελλάδας, ενώ δεν τα δικαιούται. Να το επαναλάβω; Είναι υπό κατοχή. Nαι, αυτή είναι η πραγματική κατάσταση», υποστήριξε, προκαλώντας ξανά, ο αναλυτής Μετέ Γιαράρ. Μάλιστα ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν, συμφώνησε με την αδιανόητη αυτή «ανάλυση» λέγοντας: «Βέβαια, αυτό που λέει ο πρόεδρος, είναι και αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη αντίδραση της Ελλάδας».

Όπως εξηγεί ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα νέο αφήγημα τώρα στην Τουρκία, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί πια απειλή για την χώρα και μερικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως το υιοθετούν.

Πηγή