Το νέο μενού Ιουνίου της «Σπιτικής Κουζίνας» επιμελείται ο διακεκριμένος από εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς, Σεφ Γιάννης Στανίτσας.

0
57

Ποιος είναι ο Γιάννης Στανίτσας;

 

Ο Γιάννης Στανίτσας, με καταγωγή από τη Μυτιλήνη και την Κομοτηνή, θεωρείται σήμερα ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους επαγγελματίες στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας και της οργάνωσης εστιατορίων. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η μαγειρική βρίσκεται στο αίμα του, αν αναλογιστούμε ότι η οικογένεια του αποτελείται από μαγείρους.

Όσον αφορά τις σπουδές του, αποφοίτησε από το International Hotel, Travel & Tourism Institute στην Ελβετία. Επιπρόσθετα, παρακολούθησε  σειρά σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό και εργάστηκε επί χρόνια στο χώρο των ξενοδοχείων.

Συγκεκριμένα, όχι μόνο συνεργάστηκε με διεθνείς αλυσίδες πεντάστερων ξενοδοχείων όπως το “Hilton” και το “The Ritz Carlton” αλλά και με μεγάλα εγχώρια ξενοδοχεία όπως το “Cosmopolitan Mareblue Hotel” στη Ρόδο.

Στη διάρκεια της μακράς καριέρας του, ο Γιάννης Στανίτσας έχει επιμεληθεί και σχεδιάσει καταλόγους, κοστολόγια εστιατορίων, εξοπλισμό και σχεδιασμό κουζίνας. Επιπλέον, έχει εκπαιδεύσει προσωπικό και έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες και άτομα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μαζικής εστίασης. Τέλος, είχε την τιμή να διδάξει σε γνωστές σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα.

Τα τελευταία πέντε δραστηριοποιείται στον τομέα του Food & Beverage, μέσω της εταιρείας του “Food & Beverage Consulting” , αναλαμβάνοντας την οργάνωση του F & B σε πληθώρα ξενοδοχείων. Ταυτόχρονα, πολλά από τα project του λαμβάνουν χώρα εκτός Ελλάδος, συγκεκριμένα στη Γαλλία, στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σαν επαγγελματίας Σεφ του αρέσει να δουλεύει με ελληνικές πρώτες ύλες και παραδοσιακά υλικά με σκοπό την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας των ελληνικών προϊόντων.

 

Συνεργασία με την «Σπιτική Κουζίνα»

 

Σαν εκπρόσωπος της ελληνικής κουζίνας, ο Σεφ Στανίτσας, δέχτηκε με ενδιαφέρον την πρόταση συνεργασίας για υπογραφή των συνταγών του μενού Ιουνίου της «Σπιτικής Κουζίνας».

Σε συνεργασία με το τμήμα Μάρκετινγκ της «Σπιτικής Κουζίνας», ο Σεφ Στανίτσας λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της  «Σπιτικής Κουζίνας», συνέθεσε ένα μενού βασισμένο στην ελληνική κουζίνα.

Απώτερος σκοπός της συνεργασίας είναι διαμόρφωση ενός μενού με καλοκαιρινό χαρακτήρα και η ανάδειξη των ελληνικών συνταγών που βασίζονται σε εξαιρετικές πρώτες ύλες και στις ανάγκες των πελατών του ομίλου της «Σπιτικής Κουζίνας».


40 Καταστήματα σε όλη την Αττική!

Βρείτε τα εδώ:

Site: spitikikouzina.gr

Instagram: spitikikouzina

Facebook: Spitiki Kouzina