Το BBC απαγορεύει το TikTok: «Σβήστε την εφαρμογή από τα εταιρικά κινητά σας»

0
150
To BBC απαγορεύει το Tik Tok στις εταιρικές συσκευές
Α.Ρ
Το BBC ζήτησε από τους εργαζόμενούς του να διαγράψουν το Τik Tok από τα τηλέφωνα εργασίας τους εν μέσω φόβων για συνδέσμους της εφαρμογής με την κινεζική κυβέρνηση και πιθανή κατασκοπεία.

Το BBC κάλεσε το προσωπικό να διαγράψει το TikTok από τις συσκευές εργασίας του, εκτός εάν το χρειάζονται για επαγγελματικούς λόγους, εν μέσω φόβων για τη σχέση της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης με την κινεζική κυβέρνηση.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του οργανισμού εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν περαιτέρω και να απαγορεύσουν εντελώς την εφαρμογή σε smartphone εργασίας. Την περασμένη εβδομάδα το TikTok απαγορεύτηκε από όλα τα κυβερνητικά τηλέφωνα λόγω φόβου ότι η κυβέρνηση της Κίνας θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Το BBC εξέδωσε τώρα τις δικές του οδηγίες για το προσωπικό – παρά το γεγονός ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας έχε επενδύσει στο TikTok ως βασικό τρόπο προσέγγισης νεότερου κοινού. Το προσωπικό έχει ενημερωθεί ότι η χρήση του TikTok σε εταιρικές συσκευές εξακολουθεί να επιτρέπεται για «συντακτικούς σκοπούς και σκοπούς μάρκετινγκ».

Ωστόσο, η καθοδήγηση αναφέρει: «Δεν συνιστούμε την εγκατάσταση του TikTok σε μια εταιρική συσκευή του BBC εκτός εάν υπάρχει δικαιολογημένος επιχειρηματικός λόγος. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε την κατάσταση». Η TikTok δήλωσε απογοητευμένη από την κίνηση, η οποία όπως είπε «βασίστηκε σε θεμελιώδεις παρανοήσεις».

Σε περαιτέρω οδηγίες, το προσωπικό ενημερώθηκε επίσης: «Εάν η συσκευή είναι εταιρική και δεν χρειάζεστε το TikTok για επαγγελματικούς λόγους, το TikTok θα πρέπει να διαγραφεί από την εταιρική κινητή συσκευή του BBC». Ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ήθελε να καταστήσει σαφές πόσο σοβαρά λαμβάνει οποιαδήποτε πιθανή απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η απόφαση σημείωσε, αντικατοπτρίζει «ανησυχίες» που εγείρονται από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων. Παρά τις νέες οδηγίες του, γίνεται κατανοητό ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί κοινό με ειδησεογραφικό περιεχόμενο στο TikTok. Εάν οι άνθρωποι είχαν TikTok σε ιδιωτικό τηλέφωνο, εναπόκειται στο άτομο να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει την εφαρμογή.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok παραδέχτηκε προηγουμένως ότι είχε χρησιμοποιήσει δεδομένα από την εφαρμογή για να παρακολουθεί δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου στους Financial Times και ενός άλλου στο Buzzfeed, για να προσπαθήσει να εντοπίσει την πηγή των διαρροών της εταιρείας.

Εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένοι με την οδηγία που μοιράστηκε το BBC, αλλά χαιρετίζουμε το γεγονός ότι το TikTok μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί ως μέρος των σκοπών σύνταξης, μάρκετινγκ και αναφοράς.

«Το BBC έχει ισχυρή παρουσία στην πλατφόρμα μας…Πιστεύουμε ότι αυτές οι απαγορεύσεις βασίζονται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις και οδηγούνται από ευρύτερη γεωπολιτική. Παραμένουμε σε στενό διάλογο με το BBC και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε μαζί τους για να αντιμετωπίσουμε τυχόν ανησυχίες».

Πηγή