Το Google Chrome θα αρχίσει να διορθώνει αυτόματα ένα από τα συχνότερα λάθη των χρηστών 

0
114

Έρχεται και στις mobile εκδόσεις η χρήσιμη λειτουργία

 

Η Google θέλει να κάνει τη ζωή των χρηστών του Chrome λίγο καλύτερη και έτσι ανακοίνωσε πως μια πολύ χρήσιμη λειτουργία θα καταφθάσει σύντομα στις mobile εκδόσεις του πασίγνωστου προγράμματος περιήγησης για τα Android και iOS. Αναλυτικότερα, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η εταιρία ανακοίνωσε πως έρχεται στον Chrome η δυνατότητα να ανιχνεύει και να διορθώνει αυτόματα τα τυπογραφικά λάθη που κάνουν οι χρήστες στα URLs. Κάτι αντίστοιχο είχε έρθει και στην desktop έκδοση του προγράμματος στις αρχές του 2023.

Αναλυτικότερα, το εργαλείο αυτό θα εντοπίζει αυτόματα πιθανά λάθη στις εισαγόμενες διευθύνσεις URL και θα παρέχει στους χρήστες προτεινόμενες διορθώσεις. Αυτή η νέα λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει ιδιαίτερα τα άτομα με δυσλεξία και όσους μαθαίνουν νέες γλώσσες. Παράλληλα, στόχος του είναι και να αποτρέψει τους χρήστες από το να καταλήγουν λανθασμένα σε παραπλανητικούς ιστότοπους που εκμεταλλεύονται τα αθώα αυτά λάθη, αφού πολλοί επιτήδειοι στήνουν απάτες σε ιστοσελίδες με διευθύνσεις που μοιάζουν με τα κανονικά ονόματα υπηρεσιών που επισκέπτονται συχνά εκατομμύρια χρήστες.

Για την ώρα η λειτουργία δεν έχει γίνει διαθέσιμη ακόμη διαθέσιμη, αφού δοκιμάζοντας για παράδειγμα την εισαγωγή του “www.micrisoft.com”, ο Chrome δεν αλλάζει το URL στο σωστό “www.microsoft.com”, ούτε στο Android, ούτε στο iOS.

Πηγή