Το Samsung Galaxy S24 Ultra μόλις δολοφόνησε το iPhone 15 Pro Max (screenshots)

0
118

Η Apple αφιέρωσε μεγάλο μέρος της παρουσίασης των iPhone 15 Pro στο να μας λέει πόσο καλά αποδίδουν στα γραφικά και πόσο καλά μπορούν να τρέξουν παιχνίδια. Με κάθε ευκαιρία η Apple ανέφερε πως έχει ray tracing και πως η συσκευή μπορεί να τρέξει άριστα και ΑΑΑ τίτλους. Τώρα όμως ήρθε το Samsung Galaxy S24 Ultra στα γραφεία μας και όπως είναι λογικό οι δοκιμές ξεκίνησαν.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε τη σημαντική ανωτερότητα του επεξεργαστή του Samsung Galaxy S24 Ultra, του Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, σε γραφικά και ιδιαίτερα σε ray tracing. Τρέξαμε τα ίδια benchmarks από την σουίτα του 3DMark, που είναι η πιο αξιόπιστη αυτή τη στιγμή σε μετρήσεις γραφικών, τόσο στο Galaxy S24 Ultra, όσο και στο iPhone 15 Pro Max. Το αποτέλεσμα μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, καθώς όλα δείχνουν προς φόνο εκ πρόθεσης κατά της δυνατότερης συσκευής της Apple.

Απομακρύνεται τα παιδιά από την οθόνη, ακολουθούν σκληρές σκηνές

Ξεκινάμε ήρεμα, από το απλό Wild Life Unlimited. To iPhone 15 Pro Max μας έδωσε 15.545 πόντους, ενώ το Galaxy S24 Ultra έφτασε τους 20.204. Αυτό είναι 25% διαφορά, που τόσο πολύ δεν βλέπουμε από γενιά σε γενιά σε iPhone.

Προχωράμε με το πιο βάρβαρο και πιο απαιτητικό Wild Life Extreme. Εδώ το iPhone 15 Pro Max μας έδωσε 3340 πόντους, ενώ το Galaxy S24 Ultra μας έδωσε 4768 πόντους, ενώ όπως θα δούμε παρακάτω μπορεί να ξεπεράσει και τους 5000 πόντους. Και πάλι μεγάλη διαφορά, που πλησιάζει το 30% όσο τα γραφικά γίνονται πιο απαιτητικά.

Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι για ώρα και η συσκευή αρχίζει να ανεβάζει θερμοκρασίες; Απάντηση σε αυτό δίνει το Wild Life Extreme stress test, που τρέχει το βαρβάτο benchmark, για 20 φορές συνεχόμενα. Εδώ πραγματικά μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Το iPhone 15 Pro Max είχε καλύτερο σκορ τους 3783 πόντους και χειρότερο (μετά από 20 runs) τους 2640 πόντους. Το Samsung Galaxy S24 Ultra όμως, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. 5327 πόντους στο πρώτο run και 3792 πόντους στο 20ο. Κυριολεκτικά το χειρότερο σκορ του Galaxy S24 Ultra είναι το καλύτερο του iPhone 15 Pro Max. Και πάλι τεράστια και χαοτική η διαφορά, ενώ αν δούμε το γράφημα, το Galaxy S24 Ultra κρατάει τα σκορ του ψηλά για περισσότερο χρόνο, ενώ το iPhone από το δεύτερο run έχει πέσει κάτω από 3000 πόντους.

Την χαριστική βολή όμως την έδωσε το Galaxy S24 Ultra στο τεστ για ray tracing, όπου σκόραρε 7167 πόντους στο Solar Bay Test, ενώ το iPhone 15 Pro Max μόλις 4769 πόντους. Σε κάθε section του τεστ, βλέπουμε και τα fps που κατάφερνε να σημειώσει η κάθε συσκευή και η διαφορά είναι δραματική.

Η Apple πάντα ήταν μπροστά σε θέματα γραφικών, όμως τώρα ήρθε η ώρα να πει αντίο στον θρόνο μια και καλή. Φυσικά αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως άφησε αρκετούς μηχανικούς της να αποχωρήσουν από την εταιρία, με αποτέλεσμα να στραφούν προς την Qualcomm. Το αποτέλεσμα ονομάζεται Snapdragon 8 Gen 3 και ήρθε για να δείξει στην Apple πως δεν πρέπει να αφήνεις τους καλούς σου μηχανικούς να φύγουν. R.I.P Apple A17 Pro λοιπόν.

Μείνετε συντονισμένοι, έρχεται το αναλυτικό review του Galaxy S24 Ultra!

Πηγή