Φωτιά σε Ρόδο, Μαγνησία, Κάρυστο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Χωρίς ρεύμα Βελεστίνο και Άγιος Γεώργιος

0
44

Αρκετές είναι και σήμερα (27.7.2023) οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της φωτιάς της Ρόδου οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίζονται με επιτυχία από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές.

Παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα τουλάχιστον μέτωπα στη Ρόδο έχουν κοπάσει, εν τούτοις, στην περιοχή Βατίου, του Ασκληπειού, των Λαέρμων και κοντά στην Ιερά μονή Θάρρι, παρουσιάζονται συχνές αναζωπυρώσεις με τις οποίες τα πεζοπόρα τμήματα, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που βρίσκονται στο πεδίο της φωτιάς, να δίνουν διαρκή μάχη προκειμένου να τα θέσουν υπό έλεγχο.

Στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για τον εναέριο συντονισμό τους.

Πριν από λίγη ώρα σημειώθηκαν και νέες αναζωπυρώσεις κοντά στο Βάτι (στο κομμάτι προς Μεσσαναγρό), καθώς επίσης και προς το εκκλησάκι του Ταξιάρχη, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν εκ νέου από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκονται στην περιοχή.

σχυρές δυνάμεις επιχειρούν τώρα σε ένα από τα τελευταία μέτωπα που έχουν αναζωπυρωθεί κοντά στον Ασκληπενό ποταμό, με κατεύθυνση τα Προφύλια.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε σκληρή μάχη σε ολόκληρο το χερσαίο τμήμα της φωτιάς, με αποτέλεσμα πολλά από τα μέτωπα να τεθούν σε ύφεση.

Πηγή