3+1 Επενδυτικές Προτάσεις για κεφάλαιο έως 19.000 €

0
1972

Πολύ συχνά στις μέρες μας ανακύπτουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό είτε μέσω τις επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, είτε από κληρονομιά, είτε μέσω πώλησης κάποιου ακινήτου, είτε μέσω άλλων πηγών όπως προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Στην σύγχρονη, διαρκώς μεταβαλλόμενη, οικονομία, ένας πολύ συνήθης τρόπος διαχείρισης ενός σημαντικού χρηματικού ποσού είναι η επένδυση του, σε αντίθεση με την αδρανοποίηση του σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό.
Ποιες όμως είναι κάποιες καλές επενδυτικές προτάσεις με σχετικά χαμηλό ρίσκο και υψηλή απόδοση;

Παρακάτω θα δούμε 3+1 προτάσεις για επενδυτές και επενδύτριες με ένα επενδυτικό ποσό που δεν ξεπερνάει τις 20.000 €. Η βαθμολογίες είναι η εκτίμηση των συντακτών μας σχετικά με το ρίσκο και την πιθανότητα απόδοσης της επένδυσης.

  1. ΕΠΕΝΔΥΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ.. ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ

Μία επένδυση η οποία έχει ‘’περιπετειώδη’’ χαρακτήρα είναι η μαζική αγορά συλλεκτικών ειδών, ειδών παλαιοπωλείου, και λοιπών αντίστοιχων ειδών, των οποίων η αξία παραμένει υψηλή και σταδιακά αυξάνεται σε πολλές περιπτώσεις με την πάροδο του χρόνου. Η αγορά αυτή είναι μια αγορά που παραμένει σταθερή στο πέρασμα του χρόνου, καθώς πάντα υπάρχει η ζήτηση και το ενδιαφέρον για τέτοια αντικείμενα. Βεβαίως η επένδυση αυτή έχει χαμηλό δείκτη απόδοσης και πολύ μακροπρόθεσμη απόσβεση, ενώ πάντα ελλοχεύουν κίνδυνοι ως προς την πραγματική αξία των αντικειμένων. Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε ο διάσημος πλέον, τηλεοπτικός παλαιοπώλης Δημήτρης Δεμερτζής με το άκρως επιτυχημένο https://parelthon.gr/.

Εκτιμώμενο αρχικό κεφάλαιο 19.000€.

6/10


2. Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Μια νέα επενδυτική προοπτική, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ελληνικής οικονομίας κι ελληνικής κοινωνίας, είναι η επένδυση στο franchise της εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα σε κέντρα μελέτης για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Είναι δηλαδή ο προθάλαμος του γνωστού σε όλους φροντιστηρίου, που φροντίζει για την καθημερινή μελέτη των παιδιών, που χρειάζεται όλο και περισσότερη εξειδίκευση, ενώ παράλληλα ‘’λύνει τα χέρια’’ στο θέμα της επιμέλειας των απογευματινών ωρών, για τις οικογένειες που αποτελούνται από δύο εργαζόμενους γονείς.

Μία επένδυση που χωρίζεται στο κόστος ένταξης στο δίκτυο και στο κόστος διαμόρφωσης του χώρου, το οποίο όμως είναι αρκετά μικρό βάσει προδιαγραφών. Η απόδοση της επένδυσης είναι σταθερή, με μικρό ρίσκο και με την προοπτική αυξημένου κέρδους, εφόσον γίνει ορθή διαχείριση.
Το δίκτυο επίσης αναλαμβάνει όλα τα κόστη προώθησης, γραφιστικών, ταυτότητας κι ανάπτυξης, ενώ διαρκώς εργάζεται στην συνολική εξέλιξη του franchise.

Για την έρευνα μας αντλήσαμε στοιχεία από το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων μελέτης στην Ελλάδα, τα κέντρα μελέτης HomeWork.

Εκτιμώμενο αρχικό κεφάλαιο από 17.000€.

8,5/10


3. ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟΥ

Οι σημερινοί επενδυτές, ιδίως αυτοί με μικρότερη ηλικία, βρίσκουν πολύ δελεαστική την επένδυση στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στον χώρο της επενδυτικής οικονομίας με πολύ δυναμικό τρόπο. Όλο και καινούργια νομίσματα κάνουν την εμφάνιση τους, και όλα μετέχουν στο διεθνές χρηματιστήριο. Η επένδυση στα κρυπτονομίσματα απαιτεί σημαντικές γνώσεις και είναι πολύ ευμετάβλητη με τεράστιες μεταπτώσεις, δίνοντας όμως και την δυνατότητα για μεγάλα επενδυτικά κέρδη.

Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα φαίνεται περίπλοκη, αλλά ορισμένα τμήματα της διαδικσίας είναι αρκετά απλά. Υπάρχουν δύο βασικές εργασίες για να ξεκινήσει κάποιος την επένδυση:

  1. Πρώτα, κάνετε κάποια έρευνα και αποφασίζετε ποιο είναι το καλύτερο κρυπτονόμισμα για να επενδύσετε.
  2. Μόλις αποφασίσετε ποια νομίσματα και διακριτικά αξίζουν την επένδυσή σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε το χαρτοφυλάκιό σας επιλέγοντας ανταλλακτήριο και ψηφιακό πορτοφόλι.

Ένα αναλυτικό άρθρο για να ξεκινήσετε τα πρώτα σας βήματα στο μαγικό χώρο των κρυπτονομισμάτων θα βρείτε εδώ.

Εκτιμώμενο αρχικό κεφάλαιο 19.000€.
*το αρχικό κεφάλαιο έχει υπολογιστεί με την παραδοχή
ότι η απόδοση θα αποφέρει κέρδη αντίστοιχα μιας θέσης εργασίας.

5/10


+1 Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σίγουρα ένα από τα πρώτα επενδυτικά σχέδια που προκύπτουν μετά από μια αρχική σκέψη, είναι η επένδυση στο χρηματιστήριο και σε μετοχές.

Το χρηματιστήριο εδώ και χρόνια αποτελεί μια αγορά παγκόσμιας εμβέλειας. Ωστόσο, δεν είναι μια μορφή σταθερής επένδυσης καθώς μεταβάλλεται διαρκώς και απαιτεί μεγάλη αφοσίωση και εξειδίκευση. Το χρηματιστήριο ενέργειας βέβαια αποτελεί μία νέα αγορά και μία επένδυση διαφορετικού τύπου. Μια πρόταση που φαντάζει δελεαστική στην Ελληνική επικράτεια, είναι η αγορά γης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας σε κάποιο δίκτυο παροχής ενέργειας. Είναι μια επένδυση που όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν, οφείλουμε όμως να τονίσουμε πως επηρεάζεται σημαντικά από εξωγενείς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες και οι διεθνείς μεταβολές στο χρηματιστήριο ενέργειας καθώς επίσης απαιτεί και σημαντικό χρόνο και επιμέλεια για να έχει σταθερή απόδοση.

Πιο ασφαλής μέθοδος επένδυσης στην ενέργεια είναι η αγορά μετοχών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην πράσινη ενέργεια. Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να βρείτε όλες τις δημοφιλείς μετοχές εταιρειών πράσινης ενέργειας στη νέα κατηγορία επιλογών της Freedom24. Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις: First Solar, Enphase Energy, Shoals Technologies Group και SunPower Corporation.

Εκτιμώμενο αρχικό κεφάλαιο 15.000€.
*το αρχικό κεφάλαιο έχει υπολογιστεί με την παραδοχή
ότι η απόδοση θα αποφέρει κέρδη αντίστοιχα μιας θέσης εργασίας.

7,5/10Το παρόν άρθρο παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί συμβουλευτική παρακίνηση για επενδύσεις ή άλλες οικονομικές αποφάσεις. Οι αναγνώστες συνιστάται να αναζητήσουν τη συμβουλή εξειδικευμένων επαγγελματιών πριν προβούν σε οποιαδήποτε επένδυση ή οικονομική απόφαση. Οι συντάκτες του άρθρου συμβουλεύτηκαν την εταιρεία Sinis Group για τη σύνταξη του περιεχομένου, ωστόσο, η Sinis Group δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αποφάσεις που βασίζονται στις πληροφορίες του άρθρου. Κάθε επενδυτική απόφαση πρέπει να βασίζεται σε μια προσεκτική αξιολόγηση των προσωπικών σας συνθηκών και κινδύνων.