3 συνήθειες που σαμποτάρουν τη ψυχική μας υγεία

0
93

Το μυαλό μας είναι τόσο ευαίσθητο στα ερεθίσματα του έξω κόσμου, που ένα απλό περιστατικό μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση, να μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι και να μακροπρόθεσμα να βλάψει την ψυχική μας υγεία.

Από την άλλη ενώ η ρουτίνα είναι θετική για τον εγκέφαλό μας και την υγεία μας, υπάρχουν κάποιες συνήθειες μας που την επηρεάζουν αρνητικά. Δείτε παρακάτω ποιες είναι…

Δεν κοιμόμαστε αρκετά

Το ακριβότερο αυτοκίνητο να έχουμε, αν πηγαίνουμε με 120 χλμ την ώρα συνέχεια δεν θα αντέξει. Έτσι είναι και το μυαλό μας. Θέλει μια παύση για να αποθηκεύσει και να τακτοποιήσει τα ερεθίσματά μας από την καθημερινότητά μας. Αποφύγετε τις μπλε οθόνες πριν τον ύπνο γιατί καταστέλλει την μελατονίνη την ορμόνη του ύπνου.

Δεν γυμναζόμαστε

Και όμως η γυμναστική επηρεάζει και την ψυχική μας υγεία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι άτομα με μηδενική άσκηση είναι επιρρεπή στη κατάθλιψη και τις ψυχικές διαταραχές. Η τακτική γυμναστική ρυθμίζει τις ορμόνες στον οργανισμό μας που είναι υπεύθυνες για τη καλή μας διάθεση.

Έχετε το σπίτι ακατάστατο

Το σπίτι που είναι ακατάστατο και η συσσώρευση πραγμάτων σε ένα χώρο μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε ψυχολογική κατάρρευση. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα σπίτι που είναι γεμάτο πράγματα και ακατάστατο δημιουργεί πίεση στον εγκέφαλο μας και αυτός αντιδρά απρόβλεπτα.

Πηγή