H 23χρονη που έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου είναι το νέο μας inspiration!

0
100

Να σας γνωρίσουμε την κοπέλα που κάνει τη ζωή που πάντα ονειρευόσασταν! Παιδιά, η Lexie Alfrod!

Ας είναι λοιπόν η Lexie το inspo που χρειαζόμασταν για να πετύχουμε επιτέλους το όνειρο που έχουμε από παιδιά: να ταξιδέψουμε τον κόσμο!

Το ρεκόρ που έχει σημειώσει δύσκολα το ξεπερνάμε, αλλά δε χρειάζεται να επικεντρωθούμε εκεί. Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας του νεότερου ατόμου που έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες της Γης είναι πως όλα είναι εφικτά αν το θέλεις. Ακόμα κι ο γύρος του κόσμου, όχι σε 80 ημέρες, αλλά μέχρι το 21ο έτος της ζωής σου.

Η περίπτωση της 23χρονης πλέον Lexie από την Καλιφόρνια προφανώς και είναι ιδιαίτερη, ωστόσο η ίδια δε διαφέρει τόσο από εμάς. Είναι η κοπέλα της διπλανής πόρτας, που δούλεψε από μικρή ηλικία στο τουριστικό γραφείο της μαμάς της κι έτσι κατάφερε να αποταμιεύσει ένα σημαντικό ποσό για το σκοπό της. Αν κάπου υπερτερεί δηλαδή, είναι στην επιχείρηση που είχε η μητέρα της και της πρόσφερε από νωρίς πολλά ταξίδια αλλά και γνώσεις γύρω από αυτά. Όπως για παράδειγμα τι μπάτζετ χρειάζεται, πώς να βρει φτηνά καταλύματα κ.ο.κ.

Μέχρι τα 18 της είχε ταξιδέψει ήδη σε 70 χώρες!

Από το σχολείο αποφοίτησε πιο γρήγορα, ενώ μέχρι να ενηλικιωθεί είχε αποκτήσει το πρώτο της πτυχίο (associate’s degree). Στη συνέχεια λοιπόν, αποφάσισε να επικεντρωθεί στα ταξίδια και την απόκτηση εμπειριών. Όνειρό της από παιδί ήταν να γευτεί έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς σχολείο και δουλειά, οπότε για κάποιο διάστημα αποταμίευε συνεχώς λεφτά, συγκεντρώνοντας ένα «τρελό ποσό», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, που της επέτρεψε να ξεκινήσει το tour της.

Το ρεκόρ που έσπασε δεν ήρθε τυχαία, καθώς η Lexie είχε διαβάσει για το άτομο που το κρατούσε πριν από αυτήν, James Asquith. Αποφάσισε τότε να επιχειρήσει να ξεπεράσει το κατόρθωμά του, λέγοντας πως αν δεν άρπαζε έστω την ευκαιρία, θα το μετάνιωνε για το υπόλοιπο της ζωής της.

Στη διάρκεια των ταξιδιών της εμβάθυνε και στον κόσμο των social media, ερχόμενη σε επαφή με άτομα του χώρου κι αποκτώντας έτσι ισχυρότερη θέση στα μέσα δικτύωσης, που της πρόσφερε ταυτόχρονα περισσότερο κοινό.

Πλέον, το όνομά της στο Instagram είναι Lexie Limitless και οι συνολικοί followers που απολαμβάνουν τις ομορφιές του πλανήτη μέσω των δικών της περιπετειών, αγγίζουν σχεδόν τους 550.000.

Σε ερώτηση για τα ποια είναι τα αγαπημένα της μέρη που έχει επισκεφτεί απάντησε την Ινδονησία, λόγω του πλούσιου υποβρύχιου κόσμο της κι επειδή η ίδια ασχολείται με την κατάδυση, τη Βενεζουέλα, λόγω της φυσικής ομορφιάς της και την καλοσύνη των ανθρώπων, το Πακιστάν, περιγράφοντάς το ως το πιο φιλόξενο μέρος που έχει πάει, καθώς επίσης την Αίγυπτο για την ιστορίας της και τη διατήρησή της, και την Ισλανδία. Για την τελευταία είπε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για το πιο μοναδικό μέρος του κόσμου.

Την Ελλάδα μπορεί να μην τη συμπεριέλαβε στην παραπάνω mini λίστα, ωστόσο την έχει επισκεφτεί κι έχει ανεβάσει μάλιστα φωτογραφίες στο λογαριασμό της.

Τέλος, η 23χρονη ενθαρρύνει τους πάντες να δοκιμάσουν το solo travelling, καθώς θεωρεί ότι σε μαθαίνει πολλά για την έννοια της ευγνωμοσύνης. «Για τους ανθρώπους που έχουμε στη ζωή μας, τις εμπειρίες που έχουμε ζήσει», αναφέρει.

Ακόμα, μια συμβουλή που της έχει δοθεί και ξεχωρίζει, είναι να μη δέχεται ποτέ το «όχι» σαν απάντηση. Όποιος αμφισβητεί τις ιδέες σου και δεν έχει σκοπό να σε βοηθήσει, δεν έχει θέσει στη ζωή σου σύμφωνα με τη Lexie.

Επίσης, μέσα από ποστ της προειδοποιεί και για τους κινδύνους που εγκυμονούν στα ταξίδια, μιας και η ίδια δεν έχει περάσει και λίγα behind the scenes. Οι φωτογραφίες δείχνουν υπέροχες στιγμές σε πανέμορφα τοπία, αλλά αν ψηθήκατε να μπείτε σε αυτό το τριπάκι, έχετε το νου σας!

Πηγή