Twitter: Αναβολή της δικαστικής διαδικασίας μέχρι 28/10 ώστε να βρει κεφάλαια ο Μασκ

0
46

Μία δικαστής στο Ντέλαγουερ διέταξε να αναβληθεί η εκδίκαση των αγωγών της Twitter Inc κατά του Ίλον Μασκ τις παραμονές έναρξης της σχετικής δίκης, προκειμένου ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας να έχει τον απαραίτητο χρόνο για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της συμφωνίας εξαγοράς της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έναντι ποσού 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν χθες.

Η δικαστική διαδικασία αναβλήθηκε για την 28η Οκτωβρίου στις 17:00 το απόγευμα (ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ) προκειμένου ο Μασκ να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία.

Ο Μασκ είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc.

Η δικαστής Καθαλίν ΜακΚόρμικ δήλωσε ότι αν η συμφωνία δεν κλείσει εντός της προθεσμίας που έχει δώσει η ίδια, οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί της, ώστε να προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεση για το Νοέμβριο. Ο Μασκ είχε προγραμματιστεί να δικαστεί στις 17 Οκτωβρίου, ενώ η προγραμματισμένη για χθες κατάθεσή του αναβλήθηκε, μετά από αμοιβαία συμφωνία.

Οι επενδυτές φέρονται να έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι η δικαστική απόφαση θα τερματίσει αρκετές ημέρες σύγχυσης, σχετικά με την πορεία της συμφωνίας εξαγοράς.

Η τιμή των μετοχών της Twitter αρχικά κατέγραψε μείωση κατά 3,7% για να αυξηθεί μετά, κατά 2,7%.

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο δήλωσε μέσα στην εβδομάδα ότι θα αγοράσει την Twitter στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή που συμφωνήθηκε τον Απρίλιο, ενώ συνέδεσε την υλοποίηση της συμφωνίας με τη λήψη σχετικών δανειοδοτήσεων.

Η εξέλιξη αυτή, σηματοδότησε μία αλλαγή της στάσης του Μασκ, ο οποίος ενεπλάκη για μήνες σε μία δικαστική διαμάχη με την Twitter, καθώς προσπαθούσε να αποχωρήσει από τη συμφωνία. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, η Twitter προσπάθησε να τον παραπλανήσει σχετικά με τον αριθμό των πραγματικών χρηστών της πλατφόρμας, μεταξύ άλλων ισχυρισμών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μασκ σε μία χθεσινή κατάθεση δικαστικών εγγράφων, οι τράπεζες συνεργάζονται για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, αλλά ο ίδιος χρειάζεται περισσότερο χρόνο, υποστηρίζοντας ότι μία σύντομη αναβολή είναι πιο πρόσφορη, σε σύγκριση με τους μήνες που θα απαιτήσει η δίκη, αλλά και ενδεχόμενη προσφυγή μετά από αυτή.

Η Twitter δήλωσε στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας ότι η δικαστής θα έπρεπε να απορρίψει την πρόταση και σε μία ένδειξη της απώλειας εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, η εταιρία υποστήριξε ότι το σχέδιο του Μασκ είναι “μία πρόσκληση για περισσότερη αταξία και μεγαλύτερες καθυστερήσεις”.

Η Twitter και ο Μασκ θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους την επόμενη εβδομάδα με την εταιρία να ανακοινώνει ότι ένας εταιρικός εκπρόσωπος μιας ηγετικής τράπεζας κατέθεσε χθες, ότι ο Μασκ δεν τους έχει αποστείλει ακόμη το σχετικό έντυπο δανεισμού, ενώ δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους για την εκδήλωση της πρόθεσης του, αναφορικά με το κλείσιμο της συμφωνίας.

Οι μεγάλες τράπεζες που δεσμεύτηκαν για τη χρηματοδότηση ποσού 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή ποσοστού 28% της συμφωνίας μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με σημαντικές απώλειες, εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων, της εύθραυστης φάσης στην οποία βρίσκονται οι χρηματαγορές, αλλά και της μειωμένης ζήτησης της χρηματοδότησης συμφωνιών μέσω της χορήγησης δανείων.

“Υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα σχετικά με την πραγματική ικανότητα του Μασκ να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία εξαγοράς”, δήλωσε ο Ράντι Φρέντερικ διευθυντής εμπορίας παραγώγων (Schwab Cente).

Ο Μασκ συγκέντρωσε 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της πώλησης μετοχών της Tesla αυτή τη χρονιά, ενώ έχει προσεγγίσει μεγάλους επενδυτές για να έχουν μερίδιο στη χρηματοδότηση της συμφωνίας εξαγοράς. Οι κινήσεις του αυτές, έχουν προκαλέσει δεύτερες σκέψεις για το ενδεχόμενο ο ίδιος να προχωρήσει στην πώληση μεγαλύτερου μέρος των μετοχών της Tesla, ώστε να χρηματοδοτήσει επαρκώς, τη συμφωνία εξαγοράς της Twitter.

“Η χρηματοδότηση θα ολοκληρωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πρόκειται για τη διαπραγμάτευση των όρων στο στάδιο αυτό”, δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκίλιλαντ διευθυντής στην Concenture Wealth Management.

Πηγή