Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Θρήνος στην κηδεία της 43χρονης

0
31

Το τελευταίο αντίο στην 43χρονη που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της λένε φίλοι και συγγενείς. Τραγική φιγούρα η μητέρα της.

Το παρόν στον ιερό ναό Εισοδείων της Θεοτόκου στη Σαλαμίνα δίνουν συγγενείς φίλοι και γείτονες για να αποχαιρετήσουν την 43χρονη Γεωργία που έπεσε θύμα γυναικοκτονίας από τον 71χρονο σύντροφό της.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της 43χρονης, η οποία παρέστη υποβασταζόμενη από συγγενικά της πρόσωπα. Η ίδια, μιλώντας στον ANT1 το πρωί της Παρασκευής (8/12), ζήτησε συγγνώμη από την κόρη της που δεν κατάφερε να την προστατεύσει.

Η οικογένεια, σύμφωνα με τον δικηγόρο, σχεδιάζει να κινηθεί νομικά κατά της αστυνομίας για την στάση της, καθώς η 43χρονη, όπως και η μητέρα της είχαν καταγγείλει στις αρχές την κακοποίηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η καταδίκη για ενδοοικογενειακή βία το 2019 και η αλλαγή ταυτότητας του δράστη

Υπενθυμίζεται πως, ο 71χρονος δράστης της γυναικοκτονίας ήταν καταδικασμένος τελεσίδικα και ερήμην για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή σε βάρος προηγούμενης σχέσης του, από το 2019, για πράξεις που είχαν γίνει το 2013.

Ο λόγος που ανακαλύφθηκε με αυτόν τον τρόπο το ποινικό του παρελθόν και όχι εξ αρχής με τα στοιχεία του, είναι ότι είχε αλλάξει πατρώνυμο και μητρώνυμο στην ταυτότητά του το 2009 και η καταγγελία είχε γίνει με τα παλιά του στοιχεία.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως αυτή την αλλαγή την έκανε νομίμως μέσω της δικαστικής οδού.

Προφανώς, την αλλαγή αυτή των στοιχείων των γονέων του στην ταυτότητα, την αγνοούσε η πρώην σύντροφός του όταν υπέβαλε το 2013 τη μήνυση. Εκείνος στα δικαστήρια δεν εμφανίστηκε και έτσι δεν επιδείχτηκε σε αυτά η ταυτότητά του όταν έγιναν, προκειμένου να φανεί και η αλλαγή των στοιχείων.

Η απόφαση αυτή που εκκρεμούσε πάντως, εκτελέστηκε χθες και σήμερα οδηγήθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή για τη δολοφονία της 43χρονης στην Σαλαμίνα.

Πηγή