Πόλος έλξης για όλους το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

0
140

Πόλος έλξης και σημείο αναφοράς, όχι μόνο για το Λεκανοπέδιο, αλλά για ολόκληρη την επικράτεια καθώς και το εξωτερικό είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, καθώς συνδυάζει μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά.

 

Με συνολική έκταση 2.000 στρεμμάτων και το μοναδικό πλεονέκτημα να βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, συνδυάζοντας έτσι το πράσινο με τους υδάτινους πόρους, το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού είναι ένα ξεχωριστό ορόσημο. Το οποίο αφορά τόσο τους γειτονικούς δήμους της Αργυρούπολης, του Ελληνικού, της Γλυφάδας και του Αλίμου, όσο και για όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας, με δεδομένη και την ευκολία πρόσβασης σε αυτό με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Παράλληλα, χάρη στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού η Αθήνα μπαίνει στο διεθνές στερέωμα των πόλεων με αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Έτσι, η πρωτεύουσα της Ελλάδας δεν έχει πλέον τίποτε να ζηλέψει από άλλες μητροπόλεις με κάποια από τα πιο φημισμένα αστικά πάρκα του κόσμου, όπως το Hyde Park του Λονδίνου, το Jardin du Luxembourg του Παρισιού, το Park Güell της Βαρκελώνης, το Vondelpark του Άμστερνταμ, το Tiergarten Park του Βερολίνου, ο Englischer Garten Μονάχου και το Central Park της Νέας Υόρκης.

Μάλιστα, και σε αντίθεση με τα παραπάνω, το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού είναι μοναδικό λόγω της τοποθεσίας του και της γειτνίασής του με την Αθηναϊκή Ριβιέρα, δημιουργώντας έτσι ένα αστικό τοπίο που για πολλούς είναι το πιο προνομιακό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Έτσι, και σε συνδυασμό με το ξενοδοχειακό αλλά και επιχειρηματικό οικοσύστημα που αναπτύσσεται, λειτουργεί ως επιπλέον δέλεαρ τόσο για τουρίστες υψηλού επιπέδου όσο και για επαγγελματίες και στελέχη που θα θελήσουν να μείνουν μόνιμα και να εργαστούν στην Ελλάδα.

Τα χαρακτηριστικά του Μητροπολιτικού Πάρκου

 
 

Πέρα από την εξαιρετική του τοποθεσία, το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού ξεχωρίζει χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την μοναδική ανάπτυξή του, η οποία απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και ενδιαφερόντων.

Έτσι, για παράδειγμα, στα 2.000 στρέμματα στα οποία εκτείνεται μπορεί κανείς να βρει παιδικές χαρές, χώρους αναψυχής, καφέ και γωνιές για ξεκούραση. Αντίστοιχα, για τους φίλους της τέχνης θα υπάρχουν ανοικτοί χώροι που θα μπορούν να φιλοξενήσουν συναυλίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το Πάρκο προκειμένου να κάνουν σπορ και αθλοπαιδιές. Έτσι, μεταξύ άλλων θα υπάρχουν δεκάδες γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια. Αντίστοιχα, για τους φίλους της ποδηλασίας προβλέπεται να δημιουργηθούν ποδηλατοδρόμοι συνολικής έκτασης 50 χιλιομέτρων, μετατρέποντας το Πάρκο σε ιδανικό προορισμό. Επιπλέον, στους χώρους του Πάρκου θα υπάρχουν διαδρομές αρκετών χιλιομέτρων για πεζοπορία αλλά και για τζόκινγκ μέσα στη φύση.

Μοναδικής ομορφιάς θα είναι τέλος και το οικοσύστημα που θα αναπτυχθεί στο όριο του Πάρκου, εκεί δηλαδή που καταλήγει στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Σε αυτό το σημείο θα δημιουργηθούν καφέ, εστιατόρια αλλά και μία ελεύθερη παραλία μήκους ενός χιλιομέτρου.

Σε αυτή μάλιστα θα υπάρξει αμμουδιά που είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την παραλία της Βάρκιζας. Παράλληλα, οι επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα και τον κόσμο θα μπορούν να απολαύσουν τον φαρδύ πεζόδρομο κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε ένα φυσικό περιβάλλον όμοιο του οποίου δεν υπάρχει.

 

Πηγή