Αδιανόητο: Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε τον Στουρνάρα -Μοίρασε τον διάλογό τους!!

0
44

Σε μια αδιανόητη κίνηση – που παραπέμπει σε άλλες εποχές -προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Εμφανώς ενοχλημένος από τον έλεγχο που άσκησε η ΤτΕ για το δάνειο  που πήρε από την Attica Bank ο Παύλος Πολάκης τηλεφώνησε στον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και… μαγνητοφώνησε τον διάλογο. Στη συνέχεια… διένειμε τον διάλογο στο Documento. Μάλιστα ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του έγραψε ότι «επιβεβαιώνει πλήρως» τον δημοσιευμένο διάλογο.

Πολάκης: «Σε ηχογραφώ» -Στουρνάρας: «Εγώ δεν σας ηχογραφώ»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης, ενημέρωσε τον συνομιλητή του ότι τον ηχογραφεί: «Σε γράφω, όπως με γράφεις κι εσύ». «Εγώ δεν σας γράφω πάντως» του απάντησε ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος δεν έδωσε την ρητή του συναίνεση ούτε για την ηχογράφηση, ούτε – πολύ περισσότερο – την δημοσιοποίηση μέρους ή όλου της συνομιλίας τους. Οπως πληροφορείται το iefimerida.gr ο κεντρικός τραπεζίτης ενημέρωσε για το περιστατικό την ΕΚΤ.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ήδη η γκρίνια στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς βουλευτές κάνουν λόγο για «καουμποηλίκια» του Παύλου Πολάκη, ενώ η ΝΔ μιλά για απόπειρα εκβιασμού του Πολάκη στον Γ. Στουρνάρα υπό την κάλυψη Τσίπρα καθώς και για «εξόφθαλμα κακουργηματική ενέργεια».

Δείτε αποσπάσματα από τον διάλογο Πολάκη-Στουρνάρα όπως τον δημοσιεύει το εν λόγω site.

 • Πολάκης: «Ο κ. Στουρνάρας;»
 • Στουρνάρας: «Μάλιστα, ο ίδιος»
 • Πολάκης: «Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης»
 • Στουρνάρας: «Γεια σας τι κάνετε;»
 • Πολάκης: «Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος»
 • Στουρνάρας: «Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι»
 • Πολάκης: «Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση»
 • Στουρνάρας: «Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση»
 • Πολάκης: «Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια:
 • 1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,
 • 2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,
 • 3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,
 • 4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.
 • Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο»
 • Στουρνάρας: «Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουνε διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε»
 • Πολάκης: «Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;»
 • Στουρνάρας: «Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω»
 • Πολάκης: «Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…»
 • Στουρνάρας: «Μπα, όλοι δικοί μου είναι»
 • Πολάκης: «Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;»
 • Στουρνάρας: «Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν»
 • Πολάκης: «Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα»
 • Στουρνάρας: «Μάλιστα, καλά»
 • Πολάκης: «Καλό απόγευμα»
 • Στουρνάρας: «Καλό απόγευμα»

Πολάκης: Επιβεβαιώνω πλήρως τον διάλογο!

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σε ανάρτησή του έγραψε: «Επιβεβαιώνω πλήρως το διάλογο!!! Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται… και μιλάει στους πάντες στα ίσα!!! Διαβάστε το…»

ΝΔ: Ο Πολάκης αποπειράθηκε να εκβιάσει τον Στουρνάρα και ο Τσίπρας τον καλύπτει

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της ΝΔ, στο νέο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος μαγνητοφώνησε την συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωση της παίρνει θέση για την μαγνητοφώνηση σχολιάζοντας: «Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη – Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους. Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία. ΥΓ. Θα έχει ενδιαφέρον, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτή την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».

Τι λένε νομικοί στο iefimerida.gr

Νομικοί μιλούν στο iefimerida.gr για «ξεκάθαρη παραβίαση» του άρθρου 370Α του ΠΚ. Οπως τονίζουν, ακόμη και στην ακραία περίπτωση που δικαστήριο αποδεχόταν ότι ο διοικητής της ΤτΤ συναίνεση σιωπηρά αφού συνέχισε την τηλεφωνική συνδιάλεξη μαζί του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν είχε κανένα δικαίωμα να την δημοσιοποιήσει χωρίς την ρητή συναίνεση του σνυομιλητή του. Οι ίδιες πηγές σημείωναν με νόημα: «Ο υπουργός κρύβεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία, αφού γνωρίζει καλά ότι για να καθίσει στο σκαμνί, πρέπει προηγουμένως να γίνει η άρση της».

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για παράνομη ηχογράφηση και την «διανομή» της

Ως εκ τούτου έχει ενδιαφέρον τι προβλέπει η νομοθεσία για την πρακτική που ακολούθησε ο Παύλος Πολάκης και η δημοσίευση του διαλόγου του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Το άρθρο 370Α «Παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας» του Ποινικού Κώδικα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«1. Όποιος αθέμιτα παγιδεύει ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο παρεμβαίνει σε συσκευή, σύνδεση ή δίκτυο παροχής υπηρεσιών σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας ή σε σύστημα υλικού ή λογισμικού, που χρησιμοποιείται για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών, με σκοπό ο ίδιος ή άλλος να πληροφορηθεί ή να αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ τρίτων ή στοιχεία της θέσης και κίνησης της εν λόγω επικοινωνίας, τιμωρείται με φυλάκιση από ένα ως πέντε έτη και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.

2. Όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων που δεν διεξάγεται δημόσια ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με φυλάκιση από ένα ως πέντε έτη και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.

3. Όποιος αθέμιτα κάνει χρήση της πληροφορίας ή του υλικού φορέα επί του οποίου αυτή έχει αποτυπωθεί με τους τρόπους που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 τιμωρείται με φυλάκιση από ένα ως πέντε έτη και χρηματική ποινή».

Πολάκης απειλεί Στουρνάρα: «Καλώς τον μεγαλοτραπεζίτη»

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης είχε εξαπολύσει επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα μέσω facebook.

Ο αναπληρωτής υπ. Υγείας με ειρωνικό τρόπο σχολίασε την έκτακτη σύσκεψη στην ΤτΕ για το δάνειο της Attica Bank αναφέροντας στην ανάρτηση του στα social media:

«Βρε καλώς τον αρχιτραπεζίτη !!!!

Έτσι σε θέλω ευαίσθητο και με γρήγορα αντανακλαστικά να είσαι ο φύλακας Άγγελος του τραπεζικού συστήματος .!!!

Όπως ακριβώς έκανες και στα δάνεια του Κήρυκα Χανίων ,στα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στα δάνεια του Πρώτου ΦΛΕΜΑΤΟΣ ……(μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια όλα αυτά)!!

Έχεις άγχος ….ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ….

Υγ έβγαλε η Τράπεζα Αττικής απάντηση για το δικό μου!Δεν σε ενημέρωσε ο τοποτηρητής σου εκεί ο Διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κος Πανταλάκης που είναι και υπόδικος για αυτά που έκανε στην Αγροτική τράπεζα; ;;;;»

Πηγή: Αδιανόητο: Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε τον Στουρνάρα -Μοίρασε τον διάλογό τους | iefimerida.gr