Αμετακίνητοι οι αγρότες, επιστρέφουν στα μπλόκα τους

0
387
Αθήνα
Νέα μπλόκα στήνουν στους δρόμους όλης της χώρας οι αγρότες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τη ματαίωση των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica.
Οι συντονιστικές οργανώσεις θα αποφασίσουν εντός της ημέρας αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κοινή συνάντηση του συντονιστικού των επιστημονικών φορέων και των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας θα πραγματοποιηθεί με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα του Κάστρου και της Φθιώτιδας για το συντονισμό της δράσης. Στην αντιπροσωπεία των φορέων των επιστημόνων θα συμμετέχουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και οικονομολόγοι.

Οι αγρότες των Μεσογείων προχωρούν στον πρώτο συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Μαρκοπούλου (12:00-13:00), αποκλείοντας την πρόσβαση προς το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».    Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αγρότες από την Παιανία, τα Σπάτα, το Μαρκόπουλο, την Κερατέα και το Κορωπί.

Κλειστός από τις 12 μέχρι τις 6 το απόγευμα ο δρόμος στα Τέμπη. Οι αγρότες καλούν σε πανελλαδική παναγροτική συνάντηση στα Τέμπη το Σάββατο για να συντονίσουν εκ νέου τις ενέργειές τους.

Σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας προχωρούν το απόγευμα οι παραγωγοί του μπλόκου της Νίκαιας, ενώ προγραμματίζουν κι άλλες δράσεις.

Οι αγρότες κλείνουν και το τελωνείο του Προμαχώνα 12:00-14:00.

Στο Κάστρο Βοιωτίας οι αγρότες κλείνουν τον δρόμο μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι και 7 το απόγευμα με 9 το βράδυ.

Κλειστή παραμένει από αγρότες η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου και της Δαλαμανάρας οι αγρότες της Αργολίδας, ενώ στην Αρκαδία οι αγρότες ετοιμάζονται να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης, στα διόδια της Νεστάνης.

Στη Λακωνία, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα των Μολάων, της Λίμνης Γυθείου, των Κροκεών και του Βλαχιώτη με μικρές δυνάμεις, αφού από το πρωί ενισχυμένοι και από άλλες επαγγελματικές τάξεις, που πλήττονται από το ασφαλιστικό, έχουν μεταφερθεί στον ανισόπεδο κόμβο Μονεμβασιάς επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου με δύναμη 100 τρακτέρ, 50 αγροτικά αυτοκίνητα και πάνω από 250 άτομα κι έχουν κλείσει και τους δύο δρόμους αποκόπτοντας κυριολεκτικά όλη τη νότια Λακωνία και προς Μονεμβασιά και προς Μάνη.

Οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο στις 11 το πρωί για μία ώρα, ενώ όλη την ημέρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν την εθνική οδό ανά μία ώρα.

Οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας έχουν παρατάξει τρακτέρ σε σημεία τωνεθνικών οδών Πατρών – Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, αγρότες της Ηλείας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο κόμβο Κουρτεσίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι.

Παρατεταγμένα και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού Τρικάλων-Καρδίτσας,στον κόμβο Καρδίτσας, βρίσκονται τα τρακτέρ αγροτών της ευρύτερης περιοχής, τα οποία συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη.

Οι αγρότες Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο κόμβο του Κεφαλόβρυσου, από 17:00-22:00, ενώ οι αγρότες της Αχαΐας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, από 18:00-21:00.

Στο μπλόκο των Χανίων, στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, στα «Μεγάλα Χωράφια», η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος ανακοίνωσαν πως, σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο δρόμος θα κλείνει για μικρό χρονικό διάστημα από τις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.

Στον συγκοινωνιακό κόμβο της Λάρσου, 15 χιλιόμετρα έξω από την πόλη τηςΜυτιλήνης, θα συγκεντρωθούν, στις 11 το πρωί, οι αγρότες του νησιού. Μαζί με τους αγρότες στη συγκέντρωση θα πάρουν μέρος κι άλλες κοινωνικές ομάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μέλη επιστημονικών συλλόγων. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πορεία στην πόλη της Μυτιλήνης.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500054697