Ανατροπή με τα αποτελέσματα και τις έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο – Μένει εκτός το ΜέΡΑ 25 του Βαρουφάκη;

0
28

Ανατροπή στα εκλογικό αποτελέσματα με αλλαγές στις έδρες που θα πάρουν τα κόμματα, μπορεί να κρύβει το υπόλοιπο 15% των μη καταμετρημένων ψήφων. Κι αυτό γιατί ενδεχομένως να μείνει απ’ έξω το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη και τελικά να μην εκλεγεί ξανά ευρωβουλευτής η Σοφία Σακοράφα.

Το κόμμα Βαρουφάκη στο 85% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων βρίσκεται οριακά πάνω από 3%, συγκεκριμένα για λίγες ψήφους στο 3,02% και είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να μην περάσει αυτό το εκλογικό κατώφλι.

Ενδεχομένως η Νέα Δημοκρατία να πάρει οκτώ έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ πέντε, αν όμως τη χάσει ο Βαρουφάκης αυτή την έδρα θα την πάρει το κυβερνών κόμμα.

Με οκτώ έδρες η ΝΔ τυχερός θα είναι ο Γιώργος Αμυράς που βρίσκεται στην όγδοη θέση. Από την άλλη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει έξι έδρες τυχερός θα είναι ο Πέτρος Κόκκαλης που βρίσκεται έκτος.

Υπάρχει και το κακό σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Να χάσει την έκτη έδρα, ο Κόκκαλης να μην εκλεγεί, να βγει ο Αμυράς από τη ΝΔ και να κρατήσει και η Σακοράφα με ένα 3% του ΜεΡΑ 25.

Στο 85,27% των ψηφοδελτίων η ΝΔ συγκεντρώνει 33,23% και επτά έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,77% έξι έδρες και το ΜέΡΑ25 3,02% και 1 έδρα. Κάτι που μπορεί να αλλάξει.

Τα πρόσωπα που εκλέγονται

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει επτά και συγκεκριμένα, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάνννης και Γιώργος Κύρτσος.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι ευρωβουλευτές είναι οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξανδρος Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.
Στο Κίνημα Αλλαγής οι δύο έδρες καταλήγουν σε Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή και μένει να φανεί η πρωτιά.

Στο ΚΚΕ το προβάδισμα για τις δύο θέσεις ευρωβουλευτών έχουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Από τη Χρυσή Αυγή προηγούνται οι Γιάννης Λαγός και Θανάσης Κωνσταντίνου.

Στην Ελληνική Λύση την έδρα κερδίζει με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στο ΜεΡΑ25 το προβάδισμα έχει η Σοφία Σακοράφα, εκτός αν υπάρξει η ανατροπή που λέγαμε.

Πηγή