Απάτη ιδιοκτήτη εταιρείας κοινοχρήστων προς ενοίκους

0
72

“Καπνός” έγινε ιδιοκτήτης επιχείρησης που διαχειριζόταν κοινόχρηστα πολυκατοικιών στην, αφήνοντας… φέσια σε περισσότερους από 1.000 ενοίκους και χρέη άνω των 50.000 ευρώ στον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Ο τελευταίος επιφορτίστηκε τελικά όλο το βάρος, καθώς δεν είχε περάσει το (προβλεπόμενο από το νόμο) εξάμηνο από τη μεταβίβαση του πελατολογίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλα ξεκίνησαν, όταν ένοικος πολυκατοικίας έγινε δέκτης παραπόνων από τον συντηρητή του ασανσέρ, που προσπαθούσε να πληρωθεί και δεν τα κατάφερνε. “Μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά μου” λέει ο ένοικος κι αμέσως ξεκίνησε “εκστρατεία” εντοπισμού του ιδιοκτήτη του γραφείου που διαχειριζόταν τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας.

Ο Μ., προηγούμενος ιδιοκτήτης του γραφείου, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκαλύπτει ότι η όλη ιστορία τού κόστισε πάνω από 50.000 ευρώ σε χρέη και τού “φόρτωσε” ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες. Λέει ακόμη πως η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος του γραφείου ήταν μια επιχειρηματική κίνηση και πως παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να εντοπίσει τον άνθρωπο “φάντασμα” μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. “Έχω ξεκινήσει νομικές διαδικασίες και ήδη έχουμε εντοπίσει ότι ο κύριος αυτός χρωστά πάνω από 43.000 μόνο στο ΤΕΒΕ” σημειώνει.

Σήμερα, οι περισσότεροι από τους 1000 ενοίκους πολυκατοικιών που εξαπατήθηκαν προχωρούν (ανά οικοδομή) σε διακανονισμούς με διάφορες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ενώ αφού διευθετηθούν τα τρέχοντα ζητήματα θα πρέπει να μαζέψουν εκ νέου αποθεματικό για έκτακτες δαπάνες.
Πηγή: http://www.newsbomb.gr