Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή Λυκουρέζος – Παναγόπουλος

0
62

Το «κατώφλι» του ανακριτή θα περάσουν σήμερα οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο της ανάκρισης για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Και οι δύο δικηγόροι αρνούνται τις κατηγορίες που τους προσάπτουν ενώ ο κ. Λυκουρέζος κατάθεσε χθες, αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, εγκαλώντας την ότι παραβίασε το τεκμήριο της αθωότητάς του.

«Η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες (σ.σ προχθές ) κυρία ονόματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη , προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων.  Θυμίζω ότι η Ελληνική Βουλή, πριν από ένα μήνα, με τις ψήφους της κας Παπακώστα ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κα Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις» δήλωσε ο Θρασύβουλος Κονταξής που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Σημειώνεται ότι οι δύο ποινικολόγοι κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μέχρι την απολογία τους. Μετά το τέλος της απολογίας τους ανακριτής και εισαγγελέας θα ανακοινώσουν στους κατηγορούμενους την απόφασή τους για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση .

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης. Πράξεις που και οι δύο εμπλεκόμενοι δικηγόροι αρνούνται .

Πηγή: https://www.in.gr/2019/04/22/greece/apologountai-simera-ston-anakriti-lykourezos-panagopoulos/