ΔΕΘ: Τι περιλαμβάνει το «καλάθι με τα δώρα» του πρωθυπουργού

0
62
Αθήνα

Οι υποσχέσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις θα περιμένουν έως το 2018. Τότε άλλωστε η κυβέρνηση καλείται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. Ο Αλέξης Τσίπρας όμως έχει αποφασίσει να μην ανέβει με άδεια χέρια το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, στις συσκέψεις που έγιναν τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου για την προετοιμασία της ΔΕΘ η κυβέρνηση κατέληξε σε ορισμένες παρεμβάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό με έμφαση στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Ηδη ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί πως και το τελευταίο ευρώ από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών θα δοθεί σε δράσεις για την ενίσχυση των πιο αδύναμων. Το συνολικό ποσό των 246 εκατ. ευρώ αποτελεί μόλις το 1/3 του ΕΚΑΣ που θα χαθεί σταδιακά έως το 2018. Ωστόσο το Μαξίμου εξετάζει την πιθανότητα η πρώτη δόση που θα μπει στα κρατικά ταμεία από τους αδειοδοτηθέντες καναλάρχες να αξιοποιηθεί για να καλύψει τα αντισταθμιστικά του ΕΚΑΣ για το 2017.

Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στον χώρο της υγείας ανακοινώνοντας προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν υποβάλει αίτημα προς τους θεσμούς και για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ περιμένοντας το πράσινο φως της τρόικας για να ανακοινώσουν το πάγωμα των χρεών προηγούμενων χρόνων χωρίς προσαυξήσεις για όσους καλύπτουν τις τωρινές οφειλές τους. Πρακτικά, οι ασφαλισμένοι αυτοί αν εγκριθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση είτε θα δεχθούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη τα επόμενα χρόνια με παραγραφή των χρεών τους είτε θα αποπληρώσουν τις οφειλές προηγούμενων ετών χωρίς αυτές να επιβαρύνονται με τεράστιες προσαυξήσεις.
Πηγή: http://news.in.gr