Ένας 10χρονος έσπασε την ασφάλεια του Instagram και πήρε αμοιβή 10.000 δολάρια

0
144

Αμοιβή 10.000 δολαρίων δόθηκε σε ένα 10χρονο αγόρι, τον Γιάνι από τη Φινλανδία αφού κατάφερε να «σπάσει» την ασφάλεια της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης Instagram, που παρέχει τη δυνατότητα λήψης, επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο.

Το αγόρι κατάφερε με ένα bug να διαγράφει σχόλια που είχαν γίνει από άλλους χρήστες. Το Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram, ανέφερε πως το κενό ασφαλείας διορθώθηκε «άμεσα» και έδωσε ως αμοιβή στο 10χρονο αγόρι 10.000 δολάρια.

Ο μικρός χάκερ είχε στείλει τον Φεβρουάριο ένα email στο Facebook με το οποίο γνωστοποιούσε την ανακάλυψή του. Οι μηχανικοί ασφαλείας της εταιρείας δημιούργησαν έναν δοκιμαστικό λογαριασμό στο Instagram για τον Γιάνι, προκειμένου αυτός να αποδείξει τη θεωρία του -κάτι που φυσικά έκανε.

Ο 10χρονος είναι ο νεότερος σε ηλικία «κυνηγός σφαλμάτων» στον οποίο έχει δοθεί αμοιβή. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το Facebook έχει πληρώσει από το 2011 συνολικά 4,3 εκατομμύρια δολάρια σε «κυνηγούς σφαλμάτων».