Η αφρικάνικη σκόνη έχει πνίξει Αθήνα και Κρήτη

0
45

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πυκνότητα της σκόνης, το μνημείο της Ακροπόλεως, με δυσκολία γίνεται ορατό από την πλατεία Συντάγματος.

img_3569-768x576

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10, αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50 μg/m3 και σήμερα.

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η έντονη μεταφορά σκόνης έχει ως συνέπεια την εκδήλωση λασποβροχών και τον περιορισμό της ορατότητας.

Στην Κρήτη

Η εικόνα πάντως σήμερα στην Κρήτη είναι καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, σύμφωνα με τον διευθυντή της πνευμονολογικής κλινικής, Νίκο Τζανάκη.

chania_skoni1

Κλειστά έμειναν σήμερα τα σχολεία στο νομό Λασιθίου.

Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία στο Ρέθυμνο, ύστερα και από τις σχετικές εντολές που παρείχαν οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού σχετικά με την αφρικανική σκόνη και την έκθεση των μαθητών σε αυτήν.

Οι άνεμοι, λόγω ενίσχυσής τους από τις πρώτες νυχτερινές ώρες, βοήθησαν στη μείωση συγκέντρωσης της σκόνης, με αποτέλεσμα η πυκνότητα των μικροσωματιδίων να βρίσκεται σε πολύ μικρότερο ποσοστό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρά τις προειδοποιήσεις που υπήρξαν κατά το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η ατμόσφαιρα αναμένεται να καθαρίσει από αύριο, Τρίτη, το μεσημέρι, με τη βοήθεια των δυτικών ανέμων, που προβλέπεται να ενισχυθούν.