Η Apple των Γυαλιών είναι Ελληνική!

0
200

Τα γυαλιά από ξύλο αποτελούν μια μόδα που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να μπορούν να εγγυηθούν αντοχή, φινέτσα και ελαφριά ξεκούραστη χρήση. Υπάρχει μια ομάδα όμως που τολμά και καινοτομεί δημιουργώντας γυαλιά κατασκευασμένα από ένα υλικό που δεν χρησιμοποιεί κανένας άλλος, ζυγίζουν μόνο 23 γραμμάρια, με βιοδιασπώμενο σκελετό, αλλά και καμία τοξική πρώτη ύλη!

45555555

Η Εταιρία ΕΝLITE

Όλα τα παραπάνω εντυπωσιακά στοιχεία μαζί με τη λεπτομερή χειροποίητη δουλειά, την υψηλή αισθητική, το πάθος για τεχνολογική έρευνα και ανάπτυξη και θα συναντήσετε την ελληνική εταιρεία γυαλιών Enlite, ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ελληνική “Apple των Γυαλιών”!

2343242344432234

Η ομάδα 

Πίσω από το όλο εγχείρημα βρίσκονται δύο φίλοι από τα παλιά, ο Antoine Αντωνιάδης και ο Νίκος Μπρουσιάνος, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μαζί κάτι που θα εξέφραζε τις κοινές τους ιδέες και αυτές δεν είναι άλλες από το να μην ακολουθούν τη mainstreem τάση της μόδας, αλλά να δημιουργούν τις δικές τους. Ο Antoine έχει ελληνογαλλική καταγωγή και μεγάλη εμπειρία στο χώρο της μόδας και του design, ενώ ο Νίκος προέρχεται από το χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων κι ασχολείται χρόνια με το kite surf. Και οι δύο ταξιδεύουν συχνά, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που άρχισε να παίρνει σχήμα η ιδέα για την Enlite, βρίσκονται συχνά στο εξωτερικό, είτε για έρευνα είτε για προώθηση των γυαλιών τους. Και έχουν ήδη καταφέρει να βρίσκονται σε καταστήματα του Παρισιού, της Τουρκίας, της Ισπανίας, του Μπαλί και της Ασίας.

original

32233324342432

Βeta Titanium Clip On

Ακόμη, το ελληνικό φως που τους εμπνέει αλλά και η παγκόσμια τάση για τα γυαλιά μυωπίας με clip on φακούς ηλίου από beta titanium οδηγεί σε ένα νέο προϊόν που ετοιμάζουν και αναμένεται να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας αγοράς γυαλιών.

To υλικό κατασκευής τους (beta titanium) έχει ιδιαίτερα υψηλή αντοχή κάμψης ακόμα και στις πιο ακραίες θερμοκρασίες. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό τους θα είναι η υψηλή ανθεκτικότητα στη διάβρωση, η ελαφριά κατασκευή, η ελαστικότητα και η 100% βιοδιασπώμενη κατασκευή.

Διαδικασία Παραγωγής

Πώς όμως θα παράγονται τα ξεχωριστά αυτά χειροποίητα γυαλιά;

Φύλλα beta titanium πάχους 0.5 mm κόβονται με laser ακρίβειας 0.25 mm. Στη συνέχεια, το προσωπικό μεταχειρίζεται με τέτοιο τρόπο το clip on φακό, με ειδικά εργαλεία και τεχνογνωσία, ώστε να τον προετοιμάσει για την εφαρμογή της κεραμικής επένδυσης του. Η μοναδικότητα σύνθεσης και η τεχνολογικά εξελιγμένη διαδικασία παραγωγής τους, εγγυάται την εμφάνιση των χαρακτηριστικών ανθεκτικότητας, αντοχής, ελαστικότητας και σχεδιαστικά άρτιας μορφοποίησης κάθε μοντέλου.

original-2

Για περισσότερες πληροφορίες για τα γυαλιά ENLITE μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο τηλ. 22990 48773, μέσω e-mail στο INFO@ENLITEVISION.COM ή επισκεφθείτε το site τους: enlitevision.com