Υπουργικό Συμβούλιο στον απόηχο του Eurogroup

0
78
Αθήνα

Συνεδριάζει στη 1 μετά το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο, στον απόηχο της έκβασης του έκτακτου Eurogroup, για τα αποτελέσματα του οποίου θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Eurogroup, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για θετική έκβαση του Eurogroup για την ελληνική πλευρά, υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση κλείνει χωρίς πρόσθετα μέτρα, στη βάση των ελληνικών προτάσεων, ενώ παράλληλα στην απόφαση του Eurogroup αποτυπώνεται ο οδικός χάρτης για την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ενημέρωση και σημείωσε με τη σειρά του το γεγονός ότι σήμερα είναι η Ημέρα της Ευρώπης και πως η Ευρώπη δείχνει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα.

Τόνισε, δε, ότι παράλληλα η Ελλάδα αποδεικνύει πως μένει αταλάντευτα στην πορεία της εντός της ΕΕ και πως οι εταίροι της αναγνωρίζουν την απόφασή της αυτή.